En el llarg llistat de mèrits, fites i èxits aconseguits les últimes temporades, al Girona li faltava una cosa encara. Un ascens a Segona A, un a Primera, dues victòries contra el Madrid, un empat al Camp Nou, la classificació per als quarts de final de la Copa del Rei... però cap títol. Ahir, el club va celebrar-ne per fi un: la Supercopa de Catalunya aconseguida contra el Barça. Un regal per a l'afició i un èxit d'allò més valorat pel vestidor i que va arribar gràcies a un gol de penal transformat per Cristhian Stuani. L'uruguaià, el gran referent de l'equip i autor del primer gol a Primera, va tornar a deixar la seva empremta en el primer títol del club superant Cillessen i materialitzant la pena màxima comesa sobre Valery. Una Copa que arriba onze anys després de l'última, el campionat de Lliga de Segona B (07-08) i que es converteix en el millor homenatge pòstum a Josep Gusó, president aquell curs.

Era una gran oportunitat per aconseguir un títol com a club però també en la vessant més esportiva, un bon dia perquè alguns dels jugadors amb menys minuts fins ara en sumessin per demostrar a Eusebio que poden aportar el seu granet de sorra d'aquí a final de temporada. El tècnic castellà va apostar d'entrada per una barreja de jugadors titulars com Pere Pons, Granell, Aleix Garcia o Bernardo, amb d'altres menys habituals com Valery, Muniesa o Doumbia. També Patrick Roberts va sortir de titular i va oferir espurnes de qualitat a la primera part. Per part blaugrana, Ernesto Valverde ja havia deixat clar que no volia arriscar els cracs i va formar un onze farcit de suplents com Murillo, Todibo -que debutava- i Boateng i joves del planter com Riqui Puig, Collado o Miranda. Va ser el Girona qui es va mostrar més incisiu en els primers minuts. Sobretot en els contracops, en què Aleix Garcia va deixar un parell de vegades sol dins l'àrea el Choco Lozano. L'hondureny primer va enviar una centrada que no va trobar rematador i, després, va rematar massa creuat. També Doumbia estava apareixent i oferint-se. L'ivorià va posar a prova Cillessen amb un bon cop de cap en una jugada que l'assistent havia invalidat per fora de joc.

Malgrat que el Girona era qui més perill estava generant, la pilota era del Barça. Els de Valverde ho intentaven a través del joc i sobretot per la banda dreta, on Malcom estava fent patir força Valery. El brasiler va posar a prova Iraizoz amb un xut sec que el navarrès va desviar a córner en dos temps (m.32). Malgrat tots els intents, es va arribar a la mitja part sense gols.

A la represa, Eusebio va fer cinc canvis de cop amb la mala sort que Douglas Luiz, una de les substitucions, es va lesionar als dos minuts sense pràcticament tocar la pilota.

La segona part no va començar amb tant de ritme per a cap dels dos equips. Només Malcom i Collado ho van intentar de lluny. Per part gironina, Lozano continuava cercant amb insistència però sense sort a porteria. Al quart d'hora, ja amb Stuani, Portu i Borja García al cap de ben poc, Collado va fer un clar penal a Valery. El pitxitxi blanc-i-vermell es va encarregar de transformar-lo superant Cillessen amb un xut ras i fort a la seva dreta.

En un partit d'aquestes característiques segurament el més difícil era desnivellar el marcador. El Girona ho havia fet i tenia la missió de mantenir l'avantatge. No seria fàcil perquè el Barça no es va rendir i va gaudir d'ocasions per empatar. Aleñá va enviar, de cap, al travesser una precisa centrada de Malcom i en el refús Valery va evitar el gol. Els últims minuts el Barça va posar la cinquena i va augmentar el setge a base, sobretot, de pilotes penjades a l'àrea del porter gironí Suárez. Boateng i Abel Ruiz ho van intentar sense punteria i Murillo va estar a punt d'empatar però la pilota va sortir per sobre el travesser. La Supercopa era del Girona.

BARÇA: Cillessen, Wague, Murillo, Umtiti, Miranda, Todibo, Aleñá, Riqui Puig, Collado, Malcom i Prince. També han jugat: Oriol Busquets, Chumi, Abel Ruiz.

GIRONA: Iraizoz; Porro, Bernardo, Muniesa, Valery; Pere Pons; 'Choco' Lozano, Aleix Garcia, Granell, Patrick Roberts; i Doumbia. També han jugat: Suárez, Alcalá, Paik, Raúl García, Douglas Luiz, Èric Montes, Stuani, Portu i Borja García.

GOLS: 0-1, Stuani, de penal (min. 69)

ÀRBITRE: David Medié Jiménez, assistit a les bandes per Juan Carlos Barranco i Brian Valencia López. Ha amonestat Èric Montes, Stuani (Girona).

ESTADI: Nova Creu Alta de Sabadell, 10.722 espectadors. S'ha guardat un minut de silenci en memòria de Josep Gusó, president del Girona del 2005 al 2010.