El Girona va enviar ahir un correu electrònic als socis que han comprat entrades per animar el seu equip demà a Leganés (20.45) en el qual els adverteix sobre les banderes, pancartes o altres elements d'animació que vulguin dur al partit. El club ha informat que ha venut un total de 37 entrades però, tot i això, el Leganés aplicarà un protocol de seguretat restrictiu. En el correu, s'assegura que el departament de seguretat del club madrileny no deixarà entrar pancartes o altres objectes visibles de menys de 2x3 metres si abans no han rebut una autorització prèvia. Per això, el Girona demana que els socis envïin una imatge de les banderes i cartells que vulguin dur al partit, advertint-los que l'equip madrileny no tolerarà «cap element d'animació de caire polític».

El Leganés-Girona es juga demà Butarque. Hores abans de l'enfrontament, a Madrid s'ha convocat una manifestació per protestar contra el judici als líders independentistes a la qual es preveuen que assisteixin milers de persones. Alguns del organitzadors d'aquesta mobilització han muntat viatges que inclouen l'assistència a la manifestació i al partit del Girona.

El PP exigeix més seguretat

El Leganés es limitarà a aplicar en el partit contra el Girona la normativa de LaLliga, tot i que sovint la majoria de clubs són més permissius. Tot i que només viatgen 37 seguidors, des del PP de Leganés s'ha exigit aquesta setmana a l'Ajuntament i a la Delegació del Govern més seguretat. «Els dies de partit a Butarque són dies de festa. Esperem que el clima no es vegi alterat ni amenaçat per la visita d'independentistes que anuncien sense amagar-se'n a allò que venen, i dels que sabem quina pot ser la seva actitut violenta», han manifestat els responsables populars del municipi. Per això van reclamar un augment de les mesures de seguretat «preventives» per evitar incidents.