Eusebio Sacristán ha tingut temps d'analitzar «fredament» el que va passar als minuts finals del partit de diumenge contra el València i de fer veure als seus homes què cal corregir perquè no torni a passar. També n'ha tingut per estudiar el rival d'avui. Un Leganés «intens i persistent» que imposarà un alt ritme de partit. Ho farà amb un sistema (5-3-2) que coneix bé a la perfecció el Girona però que, d'ençà de la victòria al Bernabéu, no utilitza ni s'ha enfrontat a cap equip que el faci servir. «El Leganés és un equip sempre incòmode per als rivals. Lluita cada pilota i no para de cór­rer. Juguen amb una intensitat altíssima», destaca el tècnic, que, no obstant això, confia «en les virtuts» del Girona per sortir vius de Butarque i arribar a l'aturada de seleccions «amb un bon estat d'ànim».

A l'expedició que va sortir ahir a la tarda cap a terres madrile­nyes hi havia una absència destacada, a més a més de la de Raúl García que no pot jugar avui per culpa de la clàusula de la por. Patrick Roberts va ser l'únic jugador descartat per motius tàctics. Ja recuperat de la lesió, l'extrem anglès va participar uns minuts a Vallecas i uns quants més contra el València, i va perdre la pilota en la jugada que va generar l'acció del 2-3. Un càstig? Un toc d'atenció? No ben bé. O sí. «Després d'haver estat un temps aturat, encara li falta un puntet. És un jugador molt important per a nosaltres perquè ens dona quelcom de diferent i especial com és el joc de desequilibri. Confio que aviat el tinguem al millor nivell perquè el volem així. Espero que això sigui només quelcom puntual i un estímul per a ell, que ens ajudir que agafi el seu millor nivell, que és el que tots volem». D'aquesta manera va justificar Eusebio l'absència de Roberts a la llista de convocats. Pel que fa al relleu de Raúl García, Eusebio va recordar que a més a més de Valery i Planas, Muniesa és una altra possibilitat. «Tenim les tres opcions».

Eusebio és conscient que el Leganés és un dels molts rivals directes en aquesta aferrissada lluita per la permanència. Qüestionat sobre si en veu algun (Vila-real) escapant-se'n ben aviat, el tècnic va defugir la resposta. «M'estimo més no pensar en què faran els rivals directes, sinó enfocar-nos al 100% en nosaltres». En aquest sentit, el tècnic no troba cap motiu en especial que expliqui la diferència de rendiment, pel que fa a punts, a casa i a fora. «A casa últimament hem fet moltes coses bé per haver pogut guanyar. Cada partit tenim les nostres opcions de fer-ho», deia.