Des que es va iniciar el 2019 el Girona ha viatjat quatre vegades a Madrid. Ha disputat dos partits de Copa, el primer contra l'Atlètic de Madrid, on va treure un empat que li va donar l'accés a la següent eliminatòria, i després a l'estadi del Reial Madrid on va perdre i va quedar eliminat. També hi ha anat per jugar dos partits de lliga tot aconseguint dues victòries: la primera al Bernabéu per 1 a 2 i la segona a Vallecas per 0 a 2. Avui els gironins jugaran una altre vegada a la Comunitat de Madrid per enfrontar-se al Leganés amb la idea d'aconseguir novament un resultat positiu. Butarque no és un escenari fàcil, un adversari fort quan juga de local posarà en dificultats un equip que ha de millorar aspectes decisius respecte a la derrota de diumenge passat contra el València.

Jugar per guanyar. El Girona s'ha de plantejar com a primer objectiu el de mantenir la dinàmica positiva que mostra quan juga lluny de Montilivi. Les victòries aconseguides en els dos últims desplaçaments han de servir per donar continuïtat al joc d'un equip que treu més punts fora de casa que no pas quan juga com a local. A Montilivi els d'Eusebio tenen dificultats per poder resoldre els partits. Els adversaris s'organitzen bé defensivament i s'aprofiten dels espais que deixa l'equip quan ataca. Per poder dominar el control dels partits sense tenir tants problemes cal estar molt precís en les transicions d'atac i és necessari moure la pilota a màxima velocitat amb l'objectiu de desorganitzar els rivals. En els partits jugats lluny de Montilivi alguns dels conceptes tàctics poden patir variacions. Sense la idea de portar el pes del matx el Girona aconsegueix trobar espais lliures amb més facilitat i futbolistes com Portu o Cristhian Stuani queden més alliberats per poder atacar amb més claredat. Com sempre, el partit es presentarà igualat i l'equip que aconsegueixi guanyar farà un altre pas cap a la salvació.

Com a mínim puntuar. Sense renunciar a la victòria el que no poden fer els gironins és concedir facilitats al rival. Torna a ser un bon moment per retrobar-se amb la solidesa defensiva. Mantenir la concentració en les jugades properes a la porteria de Bounou ha de servir per no encaixar. Els centrals han de ser contundents, les bandes tancades i els migcampistes han de recollir les segones jugades que s'originin a la frontal per tal de no donar segones opcions a l'adversari. Igualar la intensitat, superar els duels individuals, estar atents en els accions d'estratègia ofensiva i defensiva i mantenir un bon nivell de joc durant els 90 minuts han de ser símptoma de victòria. En cas de no poder guanyar torna a agafar molta importància no perdre. Queda molta lliga i tot el que sigui sumar és positiu.

Forts com a locals. L'equip entrenat per Mauricio Pellegrino només ha perdut un partit davant la seva afició, fins ara el Vila-Real ha estat l'únic conjunt que s'ha emportat els tres punts d'un estadi on hi han passat equips com el Barça, que en va sortir derrotat, o com el València, Sevilla i Atlètic de Madrid que hi van empatar. Els madrilenys estan aconseguint la permanència gràcies a les victòries que han sumat en els partits jugats a Butarque, a casa estan forts, són fiables en defensa i se senten còmodes a l'hora de pressionar per condicionar el futbol que vol crear l'adversari. En partits com els d'avui agafa importància marcar primer, qui tingui la capacitat d'avançar-se en el marcador segur que en sortirà beneficiat ja que podrà organitzar-se millor defensivament i obligarà el contrari a prendre riscos.

Contra tres centrals. Pellegrino va arribar al club madrileny amb la difícil tasca de substituir un entrenador que va deixar petjada a Leganés com va ser Asier Garitano. L'argentí està responent amb bons resultats i a falta d'onze jornades per acabar el campionat ha situat el seu equip en una zona còmode a la classificació. Amb dos punts més que els gironins, els locals estan encaminats de nou cap a la salvació. Amb la tasca realitzada Pellegrino s'està fent un nom com a entrenador. Va començar la seva trajectòria a les banquetes com a ajudant de Rafa Benítez al Liverpool i a l'Inter de Milà. Posteriorment va iniciar la seva carrera en solitari entrenant a la lliga espanyola el València i l'Alabès per entrenar en l'actualitat al Leganés. Entremig, la temporada passada va dirigir el Southampton a la Premier League.

Tot i que el Leganés va començar la competició jugant amb una defensa de quatre i amb un dibuix on el sistema de joc es basava en el 1-4-2-3-1 a mesura que avançaven els partits l'entrenador va modificar la manera de defensar.

Els madrilenys s'han convertit en un dels equips que han optat per situar una defensa de tres centrals, el sistema que s'està posant de moda en alguns conjunts de la lliga també és utilitzat pels de Pellegrino. El Girona es trobarà davant d'un equip que jugarà amb el mexicà Diego Reyes, el nigerià Omeruo i Tarín o Siovas, si es recupera, a l'eix de la defensa. En l'esquema de joc els carrilers són els encarregats de donar amplitud i profunditat a les bandes, el camerunès Nyom ocuparà la banda dreta i l'ucraïnès fitxat del Lugo aquest mercat d'hivern, Kravets, o l'argentí ex del Roma, Jonathan Silva l'esquerra. En defensa el Leganés és un equip sòlid i consistent, sense complicar-se en l'elaboració del joc i decidint molt bé quan poden iniciar de manera combinada i quan ho han de fer mitjançant el joc directe. Segons el resultat els madrilenys trien defensar de la forma que més els convé i se situaran en una línia de cinc si dominen en el marcador. Al centre serà on veurem una lluita més intensa, Javier Eraso, Rubén Pérez i Mikel Vesga o Recio es preveuen com a titulars en una zona del camp on també poden jugar Óscar Rodríguez i el gironí Gerard Gumbau. La tripleta de futbolistes que juguen per dintre pressionen bé, dominen la zona de creació i posaran en dificultats el joc del visitants. Per dintre serà important buscar superioritats numèriques, accions on serà necessari que Borja García i Portu puguin ajudar ofensivament a Aleix García i Granell. A la davantera el marroquí En Nesyri, autor de vuit gols, estarà acompanyat pel danès Martin Braithwaite, que en porta tres, o l'argentí Guido Carrillo amb cinc gols. El Leganés, que no disposa d'un golejador que marqui la diferència, és dels equips menys golejadors del campionat i té el gol repartit entre diversos futbolistes.