ercer desplaçament consecutiu a Madrid i tercera victòria seguida que aconsegueix el Girona quan juga fora de casa. Fa un mes els blanc-i-vermells van guanyar al Bernabéu, quinze dies més tard ho van fer a Vallecas i ahir van repetir victòria a Butarque. Davant un Leganés poc inspirat en atac els gironins van aconseguir sumar tres punts importantíssims per assegurar-se que l'objectiu de la salvació està més ben encarrilat que mai. L'efectivitat en les primeres accions del partit va ser clau per aconseguir avançar-se en el marcador i la seguretat defensiva a la represa va permetre al conjunt d'Eusebio Sacristán treure tres punts d'or en un estadi on només hi havia guanyat el Vila-real. Ara l'equip s'instal·la a la zona mitja de la taula classificatòria, amb 34 punts. A mesura que avancen les jornades amplia la distància respecte les tres últimes posicions i cada vegada deixa més equips al darrere. La permanència no està assegurada encara però si molt ben encaminada.

Contra el 1-3-5-2. Per primera vegada des que Eusebio va decidir canviar el sistema de joc els gironins s'enfrontaven a un adversari que jugava com ho havien fet ells durant part del campionat. Mauricio Pellegrino va optar per situar una línia amb tres centrals al darrera després d'un inici de campionat on els resultats no els acompanyaven. Ahir Ivan Cuéllar era el porter, Diego Reyes, Keneth Omeruo i Dimitrios Siovas els centrals mentre que Allan Nyom i Vasyl Kravets se situaven com a carrilers. Al centre del camp era la zona on es presentava una lluita intensa, Recio, Rubén Pérez i Oscar Rodríguez s'enfrontaven a un trivot gironí on Pere Pons tornava a jugar per davant del centrals i Borja García i Àlex Granell ho feien com a interiors. Les novetats en l'onze d'Eusebio les vam trobar en el retorn a l'equip inicial de Pedro Porro, lateral dret, i de Valery Fernández que es va situar a la banda esquerra per davant de Marc Muniesa. El Girona va mantenir la línia de quatre al darrera per continuar jugant amb l'1-4-1-4-1 en un dibuix on Portu s'ajuntava molt a Cristhian Stuani per atacar i tancava la banda dreta ajudant a Porro per defensar. El ritme de la pilota, el control del joc i la intensitat alhora de la recuperació eren fonamentals per poder dominar uns aspectes que al final van ser bàsics per emportar-se la victòria.

Efectivitat en les primeres jugades. Com que els madrilenys situaven dos davanters sobre els dos centrals visitants el porter del Girona va començar a iniciar el joc mitjançant desplaçaments en llarg, En Nesyri i Braithwaite podien suposar un perill en cas que els gironins perdessin pilotes en la zona d'inici i Eusebio no va voler prendre riscos, Bounou buscava el joc directe amb la idea de trobar Stuani. En una passada en llarg va arribar el primer gol, Stuani va guanyar la posició als seus marcadors, va prolongar la pilota per trobar Borja García que entrava des de segona línia, el madrileny també a un sol contacte va assistir a Portu perquè amb qualitat definís a la perfecció davant la sortida de Cuéllar. En la primer arribada el Girona ja es va avançar en el marcador i condicionava des de molt aviat un Leganés que no va trobar-se còmode. En una acció molt similar i en una passada del propi Yasssine Bounou Stuani va tornar a guanyar la partida als centrals del Leganés, l'uruguaià va pentinar una pilota que va dirigir perfectament cap a la banda esquerra amb la idea que Valery la pogués aprofitar, el de l'Escala va fer un bon control i va entrar a l'àrea per poder fer una passada de mèrit que Portu va enviar novament al fons de la porteria local. Amb el resultat favorable el Girona va posar-se a jugar un partit pràctic i seriós, Juanpe podia haver marcat el tercer en una rematada que va topar al travesser abans que el Leganés es trobés amb un gol anul·lat en la última jugada del primer temps.

Ordre i seguretat a la represa. A l'inici de la segona part l'equip entrenat per Mauricio Pellegrino va augmentar la intensitat. Un Leganés més elèctric i incisiu en atac va intentar sortir amb força per intentar escurçar distàncies en el marcador. Els primers quinze minuts del segon temps eren importants, els gironins havien de mostrar-se sòlids i segurs, no podien deixar entrar en el partit un adversari que arribava a la frontal de l'àrea tot i que no disposava d'ocasions clares de gol. Al descans l'entrenador val·lisoletà va ordenar canvis de posicions amb la idea de tenir més ben organitzat al seu equip. Marc Muniesa va deixar la banda per jugar com a pivot per davant els centrals, Valery es va situar de lateral esquerre mentre Pere Pons jugava d'interior i Borja Garcia es decantava a banda. Eusebio va reforçar més tard el treball defensiu a les bandes, primer Carles Planas va saltar a la gespa per substituir Valery en el lateral i posteriorment Ramalho feia el mateix ocupant el lateral dret. El treball col·lectiu de tot l'equip es va mantenir i sense donar espai per a les sorpreses el gironins van deixar la porteria a zero.

Quinze dies sense lliga. Ja va avisar Eusebio Sacristán en la prèvia del partit de la importància que suposava sumar punts abans de l'aturada, la victòria serveix per guanyar confiança i permet poder encarar uns dies on es respirarà molta tranquil·litat. Ara el Girona es queda sense competir a la lliga durant dues setmanes, per alguns futbolistes arriben els partits de seleccions, Yassine Bounou anirà amb Marroc, Cristhian Stuani amb l'Uruguai, el «Choco» Lozano amb Hondures, el futbolista del filial Seung-Ho Paik amb Corea i Pedro Porro debutarà amb la selecció espanyola sub-21. Àlex Granell i algun altre, Pere Pons i Marc Muniesa en són candidats, jugaran l'amistós entre Catalunya i Veneçuela mentre que la resta disposaran de descans competitiu amb l'objectiu d'agafar les forces necessàries per poder tornar a un bon nivell. Quan el Girona s'enfronti a l'Athletic Club en el proper partit de lliga ja no s'aturarà més el campionat, deu jornades seguides, cinc partits com a local i cinc com a visitant determinaran la posició final d'un conjunt que ha d'esforçar-se per aconseguir el més aviat possible els punts que fan falta per confirmar la permanència.