De tota la Primera Divisió, només el Reial Madrid i el Barça, dos clubs amb una autoritat fora de qualsevol dubte, superen l'espectacular dinàmica del Girona com a visitant. La millor ratxa a l'elit fora de casa la té el Madrid i encara és vigent. Amb Solari a la banqueta, van guanyar els darrers cinc desplaçaments: contra el Betis (1-2), l'Espanyol (2-4), l'Atlètic (1-3), el Llevant (1-2) i el Valladolid (1-4). Qui s'hi ha apropat més és el Barça, amb quatre: contra l'Espanyol (0-4), el Llevant (0-5), el Getafe (1-2) i el Girona (0-2). Els d'Eusebio, que farà cinc mesos que no guanyen a Montilivi, són al podi virtual i estan trobant a fora tot el que no troben a casa. Coses del destí, les tres victòries consecutives que acumulen han estat a Madrid. Gairébe és poètic.

I tot va començar al Santiago Bernabéu, el dia que Stuani i Portu van segellar la segona remuntada a l'elit contra els blancs. La sèrie va continuar a Vallecas, on el Rayo Vallecano no va ser rival per a Stuani, autor d'un doblet. I la felicitat es va completar a Leganés, on Portu va voler recordar a tothom que quan està bé no hi ha ningú que li faci ombra. El Girona, que estava a un punt del descens el 9 de febrer després d'haver perdut contra l'Osca (0-2) i que va passar-se deu jornades sense guanyar a la Lliga, ara té nou punts de marge respecte a la divuitena posició. I el pròxim desplaçament és al Wanda Metropolitano, també a Madrid i contra un Atlètic davant el qual no ha perdut mai.

Darrere d'ells hi ha nou equips amb dues victòries consecutives: Atlètic, Alabès (vigent), Sevilla, Betis (vigent), Reial Societat, Llevant, Valladolid, Vila-real i Rayo Vallecano. Amb un triomf, incloses diferents sèries, hi ha el Getafe, el València (vigent), l'Eibar, l'Espanyol, l'Athletic, el Leganés, el Celta i l'Osca, el cuer de Primera Divisió.

Números de Champions

Si la classificació només tingués en compte els partits com a visitants, el Girona ocuparia una de les places que donen accés a la Lliga de Campions, perquè és el tercer millor equip de la Lliga fora del seu estadi. Els 22 punts que sumen els d'Eusebio, repartits en sis victòries, quatre empats i quatre derrotes, només són millorats pels 30 del Barça i els 26 del Madrid. La dependència dels blanc-i-vermells és quasi absoluta, perquè ha lligat el 65% dels seus punts, 34, lluny de Montilivi, on només n'ha tancat 12. De fet, són el conjunt amb una diferència més gran entre els punts obtinguts com a visitant que com a local. El segueixen el Valladolid (17 a 12), la Reial Societat (19 a 17), el Vila-real (14 a 12) i el Llevant (16 a 15). Cap altre equip obté més punts com a visitant que com a local.

El seu rècord a Primera

Les victòries contra el Madrid (1-2), el Rayo (0-2) i el Leganés (0-2) suposen un nou rècord personal del Girona a Primera, que fins ara només havia guanyat dos desplaçaments consecutius en dues ocasions. La primera, el curs passat amb Pablo Machín, guanyant a Riazor (1-2) i al Ciutat de València (1-2). La segona, ja amb Eusebio, amb els triomfs a Mestalla (0-1) i al RCDE Stadium (1-3). Per trobar una sèrie millor cal remuntar-se a finals del curs 2014-15, el de la patacada contra el Lugo, amb cinc victòries seguides: quatre a la Lliga, contra el Recreativo (0-3), el Barça B (2-4), l'Alabès (0-3) i el Mallorca (0-1), i una a l'anada de les semifinals del play-off d'ascens davant del Saragossa (0-3). Dels 33 desplaçaments que ha viscut en la seva trajectòria de Primera, n'ha guanyat més (12) dels que ha perdut (11) o empatat (10). Continuen fent història.