Carles Planas, que no jugava des de la victòria al camp de l'Espanyol (1-3) a finals de novembre, va reaparèixer ahir amb el Girona després de superar una lesió a la cuixa i, tot seguit, una de muscular. El d'ahir a Butarque va ser tot just el cinquè duel de Lliga que ha disputat aquest curs. Planas va sortir al camp a la segona part per rellevar Valery, al minut 63, en un hàbil moviment tàctic d'Eusebio, que va guanyar la partida a Pellegrino.

Eusebio Sacristán va presentar un onze inicial amb cinc canvis respecte el partit de jornada passada a Montilivi contra el València. Juanpe, Muniesa, Valery i Pedro Porro han entrat al lloc de Bernardo, Ramalho, Raúl Garcia i Aleix García.

Per primer cop des de la tercera jornada de lliga Eusebio no va alinear a Aleix García o Douglas Lluiz al seu onze inicial. El català, 19 cops titular, va ser suplent i va entrar al minut 85, mentre que el brasiler encara està lesionat.

Amb els dos gols que va marcar Portu al camp del Leganés ja en suma un total de sis en aquest curs, set si hi afegim el que va marcar contra l'Alabès en la Copa del Rei. També és el segon doblet que aconseguix el murcià en la present temporada, després de marcar dues dianes contra el Rayo a Montilivi (2-1).

La Primera Divisió s'agafa una setmana de descans a causa de l'aturada de seleccions, on els combinats europeus començaran a disputar-se l'accés a l'Eurocopa 2020. Lozano (Honduras), Bounou (Marroc), Stuani (Uruguai), Paik (Corea del Sud), Pedro Porro (Espanya sub-21) i Granell (Catalunya) són els sis jugadors gironins que disputaran els compromisos internacionals amb les seves seleccions. Un número que es podria ampliar si Pere Pons o Muniesa entren en la convocatòria pel Catalunya-Vençuela.

El defensa de l'Athletic Yeray Álvarez no jugarà el pròxim partit que enfrontarà el seu equip contra el Girona a Montilivi. El central basc va veure la cinquena groga en el partit davant l'Altètic i haurà de complir sanció.