El creixement experimentat pel Girona d'ençà de l'ascens a Primera Divisió no té aturador. El bon rendiment la temporada passada està tinguent continuïtat enguany i l'equip té ben encarrilada la permanència a la màxima categoria. La victòria a Leganés de dissabte passat ha permès viure una setmana de tranquil·litat al vestidor i gaudir de l'aturada de seleccions a 9 punts de les posicions de descens. Mentrestant, els jugadors internacionals han fet les maletes i Stuani se n'ha anat amb l'Uruguai, Bounou amb el Marroc i Lozano amb Honduras. També Pedro Porro s'estrena avui amb la sub21. No s'acaben aquí els jugadors del Girona que no descansaran aquest cap de setmana. I és que el seleccionador català Gerard López ha inclòs Àlex Granell, Pere Pons, Marc Muniesa i Aleix Garcia a la llista definitiva per al Catalunya-Veneçuela de dilluns a Montilivi (21.00). Un reconeixement més a la bona feina del Girona, que, juntament amb l'Espanyol, és l'equip que més homes aporta a la selecció.

La polèmica per la negativa del Valladolid, Rayo i l'Osca, que, argumentant factors esportius, s'han negat a cedir Alcaraz, Masip, Àlex Moreno, Alberto García, Amat, Gallar i Gallego, no hauria d'entel·lar una nova cita del combinat català que s'enfrontarà a la 32a selecció del rànquing mundial de la FIFA. «N'entenc els motius. Ningú té l'obligació de cedir els jugadors i cadascú defensa els seus interessos. Ho entenc i ho respecto. Els jugadors de l'Osca tenien unes ganes boges de venir però al final el club no els ha donat permís. Crec que es podria haver fet abans i així hagués buscat altres alternatives», deia Gerard. El seleccionador sí que pot comptar amb Piqué i, en principi, Xavi Hernández, si els compromisos amb l'Al Saad li permeten ser a Montilivi. «Serà segurament el darrer partit de Xavi amb Catalunya, i Piqué és el millor central del món», destacava. També és a la llista el baix-empordanès Joan Jordán, que vindrà acompanyat d'Eibar dels seus companys d'equip Cucurella i Cardona. De l'Espanyol els jugadors seleccionats són Víctor Sánchez, Dídac Vilà, Melendo i Sergio García. La llista la completen Badia (Elx), l'exgironí Isaac Becerra (Nàstic), Montoya (Brighton), Aleix Vidal (Sevilla), Bartra (Betis), Romeu (Southampton), Bojan Krkic (Stoke).

Serà la segona internacionalitat catalana per a un Pere Pons que sempre s'ha mostrat molt orgullós de poder vestir la samarreta de la selecció. Pons va particpar el Nadal del 2016 en el partit, també disputat a Montilivi, contra Tunísia (0-1). Per a Muniesa també serà la seva segona vegada. El lloretenc va jugar el 2011 un matx contra Tunísia a les ordres de Johan Cruyff. En canvi, serà la primera vegada per a Granell i Aleix Garcia. El capità del Girona havia participat amb Catalunya a la Copa de Regions UEFA i havia aconseguit el títol estatal el 2012 però mai havia estat citat per l'absoluta. La representació del Girona al partit de dilluns no s'acaba aquí. Al bàndol visitant també hi serà representat el club amb la presència de Nahuel Ferraresi, del Peralada. El central, de 20 anys, és un dels pilars defensius del filial i ja va debutar a la tardor amb l'absoluta. Abans de dilluns, Veneçuela jugarà, divendres, contra l'Argentina. A la llista hi ha noms coneguts com Rosales (Espanyol), Juanpi Añor i Herrera (Osca), Villanueva (Nàstic), González (Elx), Machís (Cadis) o Rondón (Newcastle).

La convocatòria de Gerard, a l'espera de citar dos futbolistes que supliran Enric Gallego i Gallar de l'Osca, és aquesta:

Porters: Edgar Badia (Elx) i Isaac Becerra (Nàstic)

Defenses: Martín Montoya (Brighton), Gerard Piqué (Barça), Marc Bartra (Betis), Aleix Vidal (Sevilla), Dídac Vilá (Espanyol), Marc Cucurella (Eibar) i Marc Muniesa (Girona)

Migcampistes: Víctor Sánchez (Espanyol), Xavi (Al-Saad), Pere Pons (Girona), Óscar Melendo (Espanyol), Joan Jordán (Eibar), Àlex Granell (Girona), Oriol Romeu (Southampton) i Aleix Garcia (Girona)

Davanters: Sergio García (Espanyol), Bojan (Stoke City), Marc Cardona (Eibar)