Torna la Lliga i ho fa amb un matx molt interessant que enfrontarà un Girona que s'està recuperant contra un Athletic Club que ja s'ha refet. Els bascos van iniciar de manera molt fluixa el campionat, una sola victòria en els primers catorze partits va significar la destitució de l'argentí Eduardo Berizzo. Un històric del futbol espanyol, club que juntament amb Barça i Madrid sempre ha jugat a la màxima categoria, es veia abocat en zona de descens a Segona i necessitava trobar la solució per poder canviar una dinàmica molt negativa. Gaizka Garitano, un tècnic de la casa que ja havia entrenat el primer equip, va debutar el dia que el Girona visitava San Mamés. Ho va fer amb victòria i a partir d'aquell moment l'Athletic Club va escalar posicions fins a situar-se en una zona còmoda de la classificació. Avui sense la pressió que implica la necessitat de guanyar, els bascos es presentaran amb la idea de jugar un partit intens, aprofitar les oportunitats amb la mentalitat de lluitar totes les pilotes fins al final.

El repte de guanyar a casa. L'equip d'Eusebio Sacristán s'ha tret de sobre la pressió que suposa estar a prop de la zona de descens, les tres victòries aconseguides de manera consecutiva en els tres desplaçaments a Madrid han aportat aire a un conjunt de futbolistes que fins ara estan rendint molt millor quan juguen de visitants que no pas quan ho fan de locals. L'angoixa i la necessitat de guanyar en què es va veure immers l'equip en els enfrontaments contra l'Osca, Reial Societat i València s'ha de deixar enrere. L'obligació passava per sumar punts de manera immediata i com que aquest objectiu s'està aconseguint ara cal mentalitzar-se per competir de la millor manera possible. Sense nervis, sense traves i sobretot sense pensar en dinàmiques negatives els gironins han de jugar alliberats centrant-se a competir totes les jugades.

El partit es preveu igualat, la diferència de punts entre els dos conjunts és mínima i cal que els locals confiïn en les seves capacitats per poder plantar cara a un adversari al qual se'l pot guanyar. Jugar a Montilivi no ha de suposar cap pressió i en canvi ha de ser una il·lusió, l'equip fa molts mesos que no coneix la victòria a casa i la fórmula per trencar aquesta ratxa passa per fer un partit de màxim nivell en totes les zones del camp. L'equip ha de ser pacient però també intens i agressiu per buscar la millor decisió en cada acció sigui ofensiva o defensiva, el treball del col·lectiu ha de ser impecable i les ganes han d'anar acompanyades d'una ambició que cal demostrar a partir de la primera jugada.

Una plantilla amb recursos. Amb l'esquema de joc pensat per jugar amb un 1-4-2-3-1, Iago Herrerín ocuparà la porteria. Al darrere, la línia de quatre la formaran Óscar De Marcos i Yuri Berchiche als laterals mentre que a l'eix amb la baixa assegurada de Yeray per sanció els centrals seran Unai Nuñez i l'internacional Iñigo Martínez. Al centre i controlant la zona de creació s'han consolidat la parella formada per Dani Garcia i Mikel San José en un espai on també hi té cabuda Beñat Etxebarria. On caldrà estar més atents és en la posició que poden ocupar els tres mitjapuntes que defineixen el dibuix de Garitano; a les bandes dos futbolistes de qualitat individual, amb arribada i realitzant moviments de fora cap a dintre, jugaran Ibai Gómez a la dreta i el sempre perillós Iker Munian a l'esquerra. Pel centre de l'atac i arribant des de segona línia serà important vigilar de ben a prop les arribades de Raúl García, futbolista que juga sempre amb molta intensitat i que pot provocar accions de perill si trepitja l'àrea adversària lliure de marca. Com a davanter centre Iñaki Williams serà l'encarregat de generar el perill en les accions de contracop, la velocitat del davanter s'ha de contrarestar mitjançant un bon replegament, cedir espais a un futbolista ràpid i desequilibrant pot significar un problema constant per a la defensa gironina. Eliminar les passades cap a Iñaki Williams, tancar les bandes per evitar les accions d'Iker Munian i Ibai Gómez, dominar la possessió, portar el ritme de partit i com a mínim igualar la lluita a la zona de creació són alguns dels aspectes que els locals han d'utilitzar per poder guanyar el partit.

Dominar les situacions adverses. Quan un equip està disposat a trencar una dinàmica negativa, com la que porta un Girona que encadena fins a cinc mesos sense guanyar davant la seva afició, el que necessita és que el partit se li posi de cara. En el matx d'avui agafa importància avançar-se en el marcador, dominar el partit a través del resultat i mostrar efectivitat a les àrees. La idea passa per poder fer gol en les primeres ocasions que es presentin i defensar bé quan l'Athletic Club trepitgi l'àrea de Yassine Bounou. En atac els d'Eusebio han de seguir confiant en la capacitat golejadora de la parella que formen Cristhian Stuani i Portu. L'uruguaià va evidenciar en els darrers partits de Lliga una millora important en el seu estat de forma i va consolidar la inèrcia positiva fent gols en els partits que va jugar amb la seva selecció, l'Uruguai.

S'ha d'esperar que el partit vagi ben encaminat però cal preveure també la situació adversa. Si és l'equip contrari el qui s'avança en el marcador, si els bascos tenen moments de bon joc i si els de Garitano passen per fases del partit on condicionen el futbol proposat pels gironins cal sobreviure. Els futbolistes del Girona han de mostrar-se forts mentalment, durant els noranta minuts han de mantenir la capacitat de reacció i la confiança pensant que el partit es pot guanyar. L'equip ha d'estar preparat per superar les adversitats, ha de ser constant, aconseguir mostrar-se com a un bloc sòlid en defensa i alliberar-se per atacar fent mal al rival, si el Girona aconsegueix tornar a un bon nivell competitiu la victòria a Montilivi arribarà.