Cristhian Stuani jugarà avui contra l'Athletic. Malgrat els seus 32 anys, el munt de minuts que acumulen les seves cames i el periple fins a la Xina que acaba de viure amb la seva selecció, Eusebio Sacristán, el tècnic del Girona, compta amb ell i així ho va fer saber ahir, durant la prèvia. Va parlar de l'uruguaià en una roda de premsa en què també van aparèixer d'altres noms propis, com ara el del porter Yassine Bounou, que ha tornat amb molèsties de la concentració amb el Marroc.

Prou clar va ser quan se li va preguntar per Stuani. «Està bé i confiem que continuï amb la ratxa que està tenint tant amb nosaltres com també amb la seva selecció. És un jugador molt important. Esperem que els viatges i els partits no l'afectin. i veure'l en perfectes condicions». Més caut va ser amb Bounou. «Té algunes molèsties i hem de decidir què fem amb ell. Convoco a tres porters per assegurar-nos si està o no en condicions de jugar». Qui no ha entrat a la llista han estat els també internacionals Pedro Porro i Choco Lozano, amb càrrega de minuts i també desplaçaments. «Preferim comptar amb d'altres companys que han estat preparant el partit durant aquesta setmana», es va justificar. Un altre protagonista. Un Patrick Roberts que, a diferència del partit de Leganés, torna a estar disponible. «Està entrenant i va millorant. El veig més preparat que fa dues setmanes».

Eusebio va reconèixer que aquesta nit el seu equip lluitarà per «tres punts molt importants» que, de guanyar-los, els serviria per «donar continuïtat al nostre bon moment». Per això haurà de superar l'Athletic, un rival «difícil» que està «en molt bona forma». Dels de Garitano va destacar la «solidesa i solidaritat» a l'hora de defensar i també la «intensitat» del seu joc. No serà l'únic obstacle a superar. També tocarà trencar amb la mala inèrcia a Montilivi, on no es guanya en lliga des de fa cinc mesos. Res que preocupi al tècnic. «Preparem cada partit amb la mateixa mentalitat, juguem on juguem. El nostre objectiu el tenim molt clar, independentment d'on sigui que aconseguim els punts. Jugarem per guanyar perquè volem donar-li una alegria a la nostra afició», va valorar, abans d'admetre també que no hi ha «cap psicosi» instal·lada al vestidor per aquest tema.