Van haver de passar uns quants minuts i escoltar-se un grapat de preguntes perquè Diego Simeone, entrenador de l'Atlètic de Madrid, parlés del Girona. S'hi enfronta aquest vespre el seu equip i, en el seu currículum personal, mai l'ha guanyat l'argentí. Tot i això, primer li va tocar parlar de Diego Costa, d'Antoine Griezmann, de possibles fitxatges i d'un munt de coses més. Va ser cap al final quan va dir la seva sobre el matx d'avui. I un cop més, com ha fet cada cop que li ha tocat parlar dels de Montilivi, va enviar un toc d'atenció a tothom. «Serà un partit dur, com tots els que hem jugat contra ells». Des de la temporada passada fins a l'actual, comptant els dos duels de Copa, l'Atlètic sempre s'ha estavellat amb els gironins. Cinc empats i, per postres, una eliminació. Confia Simeone que a la sisena vagi la vençuda i especulava sobre quin pot ser el pla del seu rival per assaltar el Wanda. «El seu entrenador (referint-se a Eusebio) ha canviat la manera de jugar, passant de tenir cinc homes al darrere a jugar amb quatre. Però potser demà (avui per al lector) tornarà a la línia de cinc que tant de mal ens ha fet quan ens hem enfrontat a ells».

El cas és que, vagin com vagin les coses, el partit amb el Girona és «molt important» per a un Atlètic que confia encara poder retallar punts al Barça, líder de Primera amb deu punts d'avantatge. «En el camí que tenim, ens queden molt poques opcions per triar perquè el que necessitem, sí o sí, és guanyar», va etzibar.

Poc va parlar del Girona i molt ho va fer, per exemple, de Diego Costa. El davanter està descartat per un problema físic, però això no va evitar que el seu nom aparegués a la sala de premsa. Primer, perquè Simeone va dir que confia «a mort» en el seu futbolista. I després, perquè vol que «es quedi» la temporada vinent. «Si aquest any acaba i pot fer una pretemporada equilibrada, treballant de la millor manera sense que li aparegui la lesió al cinquè metatarsià, ens seguirà donant moltes coses», va dir. Llavors va parlar de Griezmann, el futur del qual és una incògnita. «Estem tranquils. És un dels capitans del nostre equip, està molt ficat i enganxat al grup. Espero que torni a trobar el camí del gol. Ho necessita ell, i l'equip».