L'històric delegat del primer equip de l'Espanyol, José María Calzón, ha posat el seu càrrec a disposició del club per l'incident que va protagonitzar dissabte passat a Montilivi abans del partit contra el Girona. Calzón va dir "tu calla, negre de merda" a un seguidor local que havia rebut l'expedició blanc-i-blava amb crits de "a segona, a segona".

En una carta que l'Espanyol ha publicat avui al seu web l'encara delegat apunta que "no puc amagar la meva decepció pels fets que es van produir abans del partit de dissabte passat a l'estadi de Montilivi que m'incomoden extraordinàriament i que contaminen les meves quatre dècades de treball en un club tan rellevant i històric com l'Espanyol. M'entristeix enormement el que ha passat i mai, mai, mai no hagués pogut imaginar que em passaria una cosa així i caigués en aquest error".

Calzón continua dient que "em vaig equivocar amb la meva acció, que ho sento i que assumeixo" i per això ha decidit posar "el meu càrrec a disposició del Consell d'Administració". Tot seguit explica que "aquell mateix matí, en acabar el partit, vaig anar a disculpar-me davant la persona ofesa, però ni aleshores ni en els repetits intents posteriors, ni a títol individual ni mitjançant les gestions que ha fet el club, he tingut resposta. Insisteixo que em vaig equivocar i ho lamento profundament. És la primera vegada en aquests 40 anys que he perdut les maneres i he contestat als insults que rebem quan baixem de l'autocar de l'equip, però també és la primera vegada, en tots aquests anys, que he notat un rebuda tan voluntàriament crispada, hostil i ofensiva dels aficionats locals".

El veterà delegat espanyolista indica que "he de reconèixer que durant els últims mesos he viscut una situació personal i familiar molt dura que m'ha afectat molt profundament. Malgrat tot, he seguit treballant diàriament però he anat delegant les meves funcions en altres persones del club, de manera que des de principi de temporada ja no he actuat com a delegat del primer equip en els desplaçaments. En aquest sentit, puntualitzo que vaig acudir a Montilivi com a empleat del club i vaig ocupar la localitat que se'm va assignar a la llotja presidencial".