El delegat de l'Espanyol, José María Calzón, va enviar ahir un comunicat en què informava que posa el seu càrrec a disposició del Consell d'Administració del club blanc-i-blau arran de l'insult racista cap a un aficionat del Girona abans del derbi a Montilivi. Calzón va dir «negre de merda» a un aficionat del Girona, a l'arribada de l'expedició blanc-i-blava dissabte passat a l'estadi de Montilivi. Calzón va expressar la seva «decepció» per aquest episodi i va recordar la seva trajectòria a l'entitat catalana, de 40 anys. «M'entristeix enormement el que va passar i mai, mai, mai no hauria pogut imaginar que em passaria quelcom així i cauria en un error així», va manifestar.

Calzón va explicar que en acabar el partit va intentar disculpar-se amb la persona ofesa. «Però ni llavors ni en els repetits intents posteriors, ni a títol individual ni mitjançant les gestions que ha fet el club, he tingut resposta». L'històric delegat blanc-i-blau recorda que ha viscut durant els últims mesos «una situació personal i familiar molt dura» i va revelar que en aquesta última etapa ha anat delegant les seves funcions en altres persones de l'entitat. De fet, contra el Girona va anar-hi com a empleat del club i no com a delegat, que va ser el seu fill.

A més a més, Calzón va insistir que mai ha tingut «comportaments racistes». «He tractat amb respecte i educació en aquests 40 anys futbolistes, entrenadors, àrbitres i gent de totes les nacionalitats, orígens o religions», i va posar com a exemples N'Kono, Wakaso o Kameni, entre altres.