El Vila-real va patir una dura derrota al seu estadi davant el València (1-3) en el partit d'anada dels quarts de final de la Lliga Europa tres dies abans de visitar el Girona a Montilivi. Els gols en el descompte de Daniel Wass i Gonçalo Guedes van tombar un Vila-real que va ser millor a l'Estadi de la Ceràmica. Semblava donar per bo l'empat l'equip de Marcelino, però els canvis per als últims 20 minuts i una dosi major de gasolina van donar millors sensacions als visitants. El Vila-real havia dominat i perdonat després de refer-se d'un primer gol de Guedes als cinc minuts, amb un altre de Cazorla de penal.

Els de Javi Calleja van oblidar per moments la seva delicada situació a la lliga, però van perdonar moltes arribades amb Chukwueze i Gerard Moreno. El València va arribar més sencer al final i amb una mica més de possessió va trobar els forats que van aprofitar Wass i Guedes, als minuts 91 i al 93, per torpedinar el «submarí groc» i posar un peu a semifinals.

En altres partits del dia, el Chelsea va superar a domilici l'Slavia de Praga (0-1) i l'Arsenal va fer el mateix a casa amb el Nàpols (2-0).