Arriba l'hora dels valents, l'hora dels convençuts i el moment de la veritat. No valen les lamentacions, no val jugar cohibit, no es pot saltar a la gespa amb mentalitat negativa com tampoc pot plantejar-se el partit pensant en la derrota. Els jugadors s'han de revelar de la situació que estan vivint, el club, el cos tècnic i els seguidors han d'acompanyar però qui juga el partit són ells, els que ataquen, defensen, lluiten, corren, cauen, s'aixequen i alhora viuen totes les situacions del partit. Només entrar al camp la cara dels futbolistes ho ha de dir tot; concentració, caràcter, personalitat, ser rebels, motivació, il·lusió... El partit serà llarg, es preveu igualat, davant un adversari que també s'hi juga molt. Apareixeran contratemps, adversitats, moments complicats com també oportunitats per guanyar. Gestionar les emocions, mantenir la capacitat de lluita, saber defensar un resultat favorable, disposar de l'energia per poder capgirar-lo en cas que sigui necessari i sobretot competir fins al final, el Girona necessita sumar aptituds i avui cal reunir-les totes per acabar guanyant a Montilivi d'una vegada per totes.

Forts psicològicament. Per guanyar partits cal sumar una sèrie de condicionants imprescindibles; s'ha d'estar bé tàcticament, cal estar fresc en l'aspecte físic, la qualitat tècnica dels futbolistes ha de ser precisa de la mateixa manera que és molt necessari estar al màxim nivell en l'aspecte psicològic. L'equip està immers en una dinàmica negativa de resultats quan juga com a local, la sensació és que el futbolistes es noten pressionats i no tenen capacitat de reacció quan no dominen el resultat. Per poder superar partits com els d'avui cal una actitud positiva, la mentalitat adequada, capacitat de superació, treball grupal, ajudes constants, inputs positius dins el vestuari, mirada de futur i convenciment que s'està fent la feina ben feta. Eusebio ha de transmetre optimisme i ara ha de treballar menys aspectes de camp per centrar-se en aspectes mentals. Els jugadors han de creure que són millors que el seus adversaris; a data d'avui estan protagonitzant una Lliga on passen per davant del Vila-real com també del Celta i Valladolid, propers rivals. Si el que ha de jugar salta a la gespa convençut i confiat del que pot fer i està fort mentalment superarà les adversitats. Per contra, si dubta no podrà resoldre els problemes que se li presentaran durant el partit. Ara és el moment d'estar tots junts, tots forts, tots preparats per deixar-se la pell, una victòria ho canvia tot i si arriba avui tothom respirarà. El Vila-real tampoc està fi, en els darrers partits ha rebut molts cops: a Balaídos el Celta li va remuntar un matx que guanyaven per 0-2; al seu estadi el Barça en temps de descompte li va empatar un partit que guanyava 4-2; al Benito Villamarin Santi Cazorla va errar un penal en l'últim minut que hauria significat l'empat i dijous passat el València els va deixar enfonsats a Europa quan en temps de descompte el va marcar dos gols deixant el resultat en 1-3. Qui estigui més fort a nivell anímic, qui estigui més preparat per imposar un ritme alt i intens i sobretot l'equip que cometi menys errades serà qui s'emportarà els tres punts. En un partit on al mig camp hi faltaran Douglas Luiz i Àlex Granell serà necessari que futbolistes com Aleix i Borja García facin un pas endavant i assumeixin la responsabilitat a la zona de creació.

Sense un sistema definit. Els visitants disposen d'una plantilla àmplia configurada per futbolistes de qualitat i experiència contrastada. Es tracta d'un conjunt que s'ha instal·lat a la zona baixa de la classificació, que va començar amb Javi Calleja de tècnic, el van destituir a la primera volta, van fitxar Luis Garcia per dirigir l'equip i al cap d'un partits en veure que l'equip no reaccionava el club va fer marxa enrere i contra tots les pronòstics va tornar a repescar Calleja. Des de la tornada de l'entrenador madrileny a la banqueta els groguets han utilitzat moltes variants en el sistema de joc. D'inici semblava que la idea de joc passava per jugar amb una defensa formada per tres centrals, dos carrilers, tres migcentres i dos davanters. D'aquesta manera va començar el darrer partit de Lliga contra el Betis, com també ho pot fer formant una línia de quatre al darrere amb cinc migcampistes i un punta, plantejament que va utilitzar dijous passat en el partit d'Europa League davant el València. A la vessant ofensiva podem veure un equip amb capacitat de jugar els atacs posicionals on la participació de Santi Cazorla, Santiago Caseres o Manuel Morlanes pot ser decisiva però també podem trobar-nos amb un conjunt que pot jugar al contraatac, en aquest cas les aparicions de Toko Ekambi i Samuel Chukweze poden comportar molts problemes per a la defensa gironina. El Girona haurà de dominar les situacions del joc en àmbit defensiu al mateix moment que també pot buscar accions d'atac davant un adversari que no es tancarà i cedirà espais prop de la seva pròpia àrea.

Candidats a sortir del descens. Els valencians lluiten per un lloc a les semifinals de l'Europa League mentre estan situats en zona de descens a la Lliga. La derrota de dijous passat a l'estadi de la Ceràmica els deixa amb poques possibilitats de seguir a Europa, fet que els permetrà centrar els esforços a la Lliga, pressionaran amb l'objectiu de fer punts per salvar una temporada plena de contrastos. Tot i el reguitzell de baixes que han acompanyat l'equip des de l'inici del campionat l'onze inicial que es presentarà avui serà de moltes garanties. Sergio Asenjo és el porter titular; al darrere Funes Mori i Álvaro jugaran a l'eix mentre Àngel Pedraza i Mario Gaspar poden fer-ho als laterals. Al mig del camp torna Fornals però té el dubte de Manuel Trigueros amb molèsties: poden jugar-hi Caseres, l'exfutbolista del Sevilla Vicente Iborra, el jove sorgit del futbol base Manu Morlanes i el veterà Santi Cazorla. En atac caldrà vigilar molt bé la velocitat de Toko Ekambi i Samuel Chukweze, els dos futbolistes es troben molt còmodes quan poden córrer a l'espai, jugadors molt explosius i amb qualitat tècnica per finalitzar les jugades, com a recanvi en cas de necessitat l'exjugador de l'Espanyol Gerard Moreno i el colombià Carlos Bacca esperaran a la banqueta la seva oportunitat. Sens dubte que la posició en la qual es troba el Vila-real és del tot inesperada. El club treballa bé i el més normal és que al final de temporada es mantinguin a la màxima categoria un any més.