El punt era important, l'empat també valia però el Girona va tornar a perdre a Montilivi en un partit on el gol inicial del Vila-real el va condicionar la resta de partit. No era un partit gens fàcil per als locals i menys quan un rival que també lluita per la salvació pot jugar amb la tranquil·litat que li suposa anar manant en el resultat. Eusebio va buscar solucions, capgirava l'equip, movia el sistema de joc, realitzava canvis amb la idea de desorganitzar el rival però la manca d'ocasions van provocar una derrota dura que allarga la carrera cap a la permanència.

Amb Roberts a l'onze inicial. Amb les baixes ja conegudes d'Àlex Granell i Douglas Luiz l'entrenador val·lisoletà del Girona havia de realitzar modificacions a la zona de creació. Eusebio va tornar a apostar per sistema de joc 1-4-1-4-1, a la porteria Yassine Bounou va tenir poca feina però no va poder evitar el gol visitant, la línia defensiva sense Bernardo Espinosa la van formar Jonas Ramalho a la dreta, Pedro Alcalà i Juanpe de centrals i Raúl García a l'esquerra. En defensa guanyava molta importància el replegament, la velocitat dels davanters visitants provocava dubtes en els marcatges de la mateixa manera que obligava a recular uns jugadors que eren conscients que no podien cedir espais a la seva esquena. Al centre del camp Pere Pons va tornar a ocupar la posició de pivot defensiu mentre Borja i Aleix Garcia jugaven d'interiors. Tot i que Pons va començar per davant de la defensa quan els valencians van marcar el gol va intercanviar la posició amb Aleix, Eusebio preferia millorar la sortida de pilota pel centre i avançar el de Sant Martí Vell per pressionar més amunt i aprofitar les arribades del gironí amb l'objectiu de crear accions ofensives.

A la zona d'atac Patrick Roberts tornava a la titularitat per jugar d'extrem i Portu s'ajuntava amb Stuani, que era la referència. Els valencians, conscients de la importància del matx, aparcaven el partit de l'Europa League per situar sobre la gespa un onze amb capacitat de lluitar per als tres punts. Sergio Asenjo a la porteria, una defensa formada per Funes Mori i Álvaro a l'eix i Mario Gaspar a la dreta i el jove Quintilla a l'esquerra. Al centre del camp la qualitat del veterà Santi Cazorla servia per aportar control i equilibri amb pilota i l'exfutbolista del Sevilla Vicente Iborra jugava de mig centre per donar equilibri atac-defensa. En atac les esperances dels visitants passaven per la participació dels africans Toko Ekambi i Samuel Chukweze i l'aportació a la zona de finalització del colombià Carlos Bacca. Pablo Fornals, molt participatiu en el joc es va convertir en un dels millors jugadors del Vila-real, va jugar de segon punta per darrere de Bacca, va participar a la banda esquerra i va acabar a la dreta, protagonista quan tenia la pilota l'ex del Màlaga va fer un bon partit.

Errada tàctica i gol. La primera part va ser de domini local, com que el Vila-real es va avançar a la primera ocasió que va disposar els valencians es van organitzar defensivament per cedir la iniciativa a l'equip d'Eusebio Sacristán. El problema va ser que els «groguets» van aconseguir marcar en una jugada coneguda per la defensa local, una acció d'atac mal acabada pel Girona va provocar un contracop que va deixar el jove Samuel Chukweze sol davant Bounou, el nigerià va aprofitar-se de la seva velocitat per conduir fins a trobar-se amb el porter per superar-lo amb un tir ben col·locat a la dreta del marroquí. Els gironins tenien el control a camp contrari però no oferien profunditat per poder superar l'ordenada defensa dels de Javi Calleja. Roberts s'obria a la dreta però no tenia les ajudes ofensives de Ramalho i a l'esquerra Raul Garcia apareixia en comptades ocasions per buscar centrades. Stuani va aparèixer per fer gol en una jugada que va acabar anul·lada pel VAR, Borja primer i Portu després van combinar bé per assistir a Patrick Roberts, la centrada de l'extrem, que per poc va caure en fora de joc, la va enviar al fons de la xarxa l'uruguaià però el gol no va comptabilitzar en el marcador.

Pressió i replegament. El Girona necessitava fer un partit perfecte en totes les zones del camp, en primer lloc calia millorar en l'aspecte defensiu i una de les premises passava per imposar una pressió alta que condicionés el joc del rival. A la zona de creació quan Santi Cazorla disposava de la pilota Pere Pons o Borja saltaven de la seva posició natural per evitar les conduccions i les passades del jugador «groguet». Una bona pressió ajudava a la recuperació de pilota en el mateix temps que també anul·lava línies de passada cap als davanters visitants. Carlos Bacca més situat com a davanter centre de referència gairebé no va participar però si que ho feia el jove nigerià Samuel Chukweze ocupant la banda dreta de l'atac. L'atac del Girona passava per buscar centrades cap a Stuani però el davanter va estar molt ben marcat pels dos centrals del Vila-real. A diferència del partit contra l'Espanyol i del dia de l'Athletic Club l'equip va mostrar capacitat de reacció, sense fortuna de cara a porteria el Girona va acabar tancant al seu adversari a l'àrea i la lluita per buscar l'empat va estar present fins a l'última jugada del matx.

Pròxima parada, Balaídos. La Lliga continua i dissabte vinent es presenta un nou repte a l'estadi d'un altre equip que també lluita per sortir de la zona baixa, el Celta de Vigo. L'equip el dirigeix des de fa unes setmanes l'exentrenador del Getafe i el Vila-real Fran Escribà i en pocs partits ha aconseguit la reacció dels gallecs que tot i la derrota d'aquest cap de setmana al camp de l'Atlètic de Madrid tornen a estar forts com a locals quan juguen a Balaídos. El Girona necessita recuperar bé durant una setmana neta de partits per afrontar en només quatre dies de diferència dos compromisos vitals per aconseguir la salvació, primer contra el Celta i el dia de Sant Jordi contra el Real Valladolid al José Zorrilla. Queda Lliga però calen punts per sortir d'una zona cada vegada més perillosa.