És evident que el Girona podria estar millor. Molt millor. La ratxa, per dir-ho d'alguna manera, és nefasta des que la Lliga va creuar el seu particular equador. Però veient el got mig ple, també l'escenari podria ser pitjor. A dia d'avui, malgrat les quatre derrotes consecutives i veient que sembla impossible cantar victòria a Montilivi, els d'Eusebio no només no han caigut en descens, sinó que no són pas el conjunt que es troba en més baixa forma de tot el campionat. N'hi ha que encara es canviarien pels blanc-i-vermells i això pot jugar un punt a favor, dels pocs que ara mateix sembla que hi ha. Perquè la inèrcia de bona no en té res. El Girona és el quart pitjor equip de la segona volta. Un equip capaç de fer 20 punts després de les primeres 13 jornades, però que després, en els 19 partits següents, només n'ha sumat 14 més. El mateix que, en aquest segon tram de calendari, ha esgarrapat 10 punts i que ha passat de viure en una zona prou tranquil·la i lluny del descens a entrar de ple en la lluita per no baixar. El balanç és de 3 victòries, un empat i fins a 9 derrotes, amb 12 gols a favor i 21 en contra.

No és que sigui per llançar coets, però més bé se'n surten alguns rivals directes com són el Celta, el Vila-real o fins i tot el cuer, l'Osca. En aquesta segona volta, han sumat més punts que els gironins. 11 els gallecs, 14 els aragonesos tot i tenir un peu i mig a Segona, i fins a 16 els de La Plata, l'últim botxí a Montilivi. Cap d'ells, això sí, encara ha superat el Girona a la classificació, tot i que Vila-real i Celta estan ben a prop.

Ara bé, n'hi ha de casos pitjors. I això pot jugar a favor dels d'Eusebio. El Llevant també ha sumat 10 punts, però amb menys victòries. El Valladolid n'ha aconseguit 9, a part d'uns preocupants 9 gols a favor en tot aquest periode i fins a 24 en contra. Tanca aquesta particular classificació el Rayo. Penúltim a la taula general, han fet 8 punts en els darrers 13 partits. D'aquests, Llevant i Valladolid encara s'han de veure les cares amb el Girona. Serà a vida o mort.