a permanència es complica, la Lliga avança i els gironins no tenen la capacitat de capgirar una dinàmica que els porta cap a la zona de descens de manera perillosa. Ahir els d'Eusebio no van realitzar un bon partit, davant un Celta que va aprofitar molt bé les ocasions no van mostrar l'ambició necessària per emportar-se algun punt de Balaídos i ara queden a l'expectativa del partit de dimarts a Valladolid i dels resultats d'altres rivals per poder mantenir-se fora del descens.

Tornen Bernardo Espinosa i Douglas Luiz. Després de quatre derrotes consecutives, Eusebio va aprofitar la tornada de futbolistes importants dins el seu esquema de joc per poder modificar l'onze inicial. Bounou repetia a la porteria, al darrere i continuant amb una defensa de quatre Pedro Porro tornava a la titularitat al lateral dret i Raúl García repetia a l'esquerra. A l'eix de la defensa i per controlar es davanters Bernardo li guanyava el lloc a Juanpe i amb Alcalà eren la parella de centrals. Davant seu Douglas Luiz es situava de pivot i al seu costat com a interiors hi jugaven el Pons i un Aleix Garcia que deixava a la banqueta a Granell. En atac Roberts repetia d'inici amb la idea d' aportar velocitat i possibilitats de contracop que no van sorgir, l'acompanyava Portu per realitzar accions similars mentre el golejador Christian Stuani era el jugador més avançat. Sense Borja García a l'onze el tècnic prescindia d'un futbolista de toc per posar més velocitat en les accions de contraatac. Eusebio era conscient que el seu rival els podia condicionar tancant-los al seu propi camp i buscava sortir a partir de la recuperació amb Portu i Roberts.

Aposta ofensiva de Fran Escribà. Tot i que el Celta és uns dels equips més golejats del campionat el seu entrenador va mantenir el sistema de joc format per una línia de quatre al darrera, tres migcampistes, dos extrems i un davanter centre. En defensa l'equip de Vigo no va patir excessius problemes, la poca profunditat dels visitants la van resoldre bé els defenses gallecs. A la porteria Rubén Blanco s'ha consolidat sota pals. Al darrere Mallo i Olaza eren els laterals mentre Cabral i Araujo se situaven a l'eix com a centrals. Al centre i per dominar la zona de creació la tripleta local buscava portar el ritme de partit, Lobatka era el pivot que jugava per davant dels centrals, al seu costat com a interiors el turc Okay i Boudebouz s'emparellaven a la zona on jugaven Aleix i Pere Pons. En atac la presència d'un jugador tan decisiu com Iago Aspas condicionava la posició dels defensors gironins, el gallec jugava de mitja punta per darrera el davanter, el golejador pot ocupar qualsevol de les posicions atacants, s'adapta bé en un sistema format per dos extrems i un davanter centre on es desenvolupa millor jugant a la banda, pot jugar amb un 1-4-4-2 situant-se com a punta com també pot fer-ho d'enllaç realitzant bons moviments entre línies. A l'esquerre Boufal buscava amplitud mentre Gómez fixava els centrals. L'uruguaià és un jugador d'àrea, bon rematador, amb presència física, potent en la conducció i dominador dels espais curts.

Primera part pels locals. El Celta jugava a casa i davant la seva afició va sortir molt endollat, els gallecs tenien el domini de la pilota, imposaven el ritme de joc que més els convenia i creaven ocasions per poder avançar-se en el marcador. Aspas jugava entre línies, sortia de la seva posició per rebre en curt, es girava, tenia possibilitats d'encarar els seus marcadors i jugava a plaer. La posició defensiva dels d'Eusebio no era la correcta, Aleix Garcia i Pons no arribaven a la pressió i Douglas Luiz no marcava el millor jugador dels adversaris. La jugada del gol del Celta era un resum del que estava passant sobre la gespa, Aspas va recollir la pilota a la zona de creació, va conduir per orientar l'acció buscant amplitud a la banda esquerra i ell mateix va finalitzar-la rematant a un sol contacte, lliure de marca i davant un Douglas Luiz que se'l mirava en lloc de seguir-lo fins al final de la jugada. El Girona no atacava, no tenia la pilota i tenia molts problemes per poder defensar, Eusebio va col·locar dos jugadors per tenir la pilota, Douglas i Aleix, tres per atacar, Portu, Roberts i Stuani, com que els visitants no tenien la pilota mancava la participació de gaires jugadors.

Amb tres centrals a la represa. A l'inici del segon temps el tècnic del Girona va modificar el sistema de joc, per primera vegada des que el seu equip va perdre a casa contra l'Osca, Eusebio va tornar a situar una defensa de tres centrals, amb l'entrada al camp de Juanpe Porro va avançar la seva posició per jugar de carriler a la dreta mentre Raúl Garcia ho feia a l'esquerra. Al centre Douglas Luiz, Pons i Borja Garcia, que també va sortir al descans, s'ajuntaven per intentar tenir la pilota i pressionar millor. Quedaven a la davantera Portu i Stuani per crear les ocasions ofensives, en una jugada on es van coordinar bé Portu va aconseguir l'empat. Tot i el gol el Girona no va dominar les fases del joc a la segona part, el Celta va creure més en la victòria i un tir molt ben dirigit de Boufal va tornar a avançar els locals deixant com a definitiu el 2-1. Amb presses però sense ordre i amb poques idees d'atac el Girona va acabar centrant pilotes a l'àrea local, Stuani la va tenir al final però un Celta pendent de defensar el resultat favorable a acabar guanyant un matx que el permet superar el rival a la classificació.

Poc descans i cap a Valladolid. Dimarts és Sant Jordi però per als jugadors del Girona és un dia molt important, els futbolistes d'Eusebio Sacristán tornen a disposar d'una nova oportunitat per sumar punts davant un Valladolid que també està encallat a la zona baixa. Els de Sergio González fa cinc jornades que no guanyen i només han aconseguit una victòria, a Eibar, dels últims dotze partits disputats. Tant per als val·lisoletans com per als gironins el partit de dimarts és una final. El Valladolid després d'enfrontar-se al Girona ha d'anar a Madrid per enfrontar-se a l'Atlètic abans d'afrontar un final de curs força complicat però el Girona rebrà el Sevilla en un duel transcendent. Eusebio viatjarà a la seva terra per enfrontar-se a un club que coneix a la perfecció i haurà d'exprimir-se al màxim per aconseguir guanyar un partit vital.