Malgrat la decebedora trajectòria en aquesta fluixíssima segona volta del Girona (13 punts en 17 jornades, set derrotes en les últimes vuit, que haurien de ser motiu de reflexió per a més d'un), la realitat és que en situacions límit o d'extrema necessitat l'equip ha respost. Ho va fer al Santiago Bernabéu (1-2) quan la nau s'enfonsava després de deu jornades sense guanyar i també en l'últim partit a l'estadi contra el Sevilla (1-0) ja en posicions de descens. Ara, però, la situació ja és de vida o mort i diumenge al conjunt gironí només li val la victòria contra el Llevant per continuar a Primera. No hi ha marxa enrere. Una derrota donaria als d'Eusebio gairebé tots els números per baixar a Segona A matemàticament diumenge mateix, mentre que l'empat també els podria condemnar al descens.

Un caixa o faixa, una final, un partit de la màxima... Qualsevol qualificatiu és encertat per batejar el duel de diumenge contra un Llevant que també es juga la permanència. És a dir, noranta minuts d'emoció, tensió i, sobretot, molts nervis per intentar arribar vius a la darrera jornada. L'afició blanc-i-vermella respondrà com ho ha fet durant tota la temporada. Tant és així que ahir quedaven poc més d'un centenar d'entrades a la venda. A més a més, tot el sector destinat a l'afició del conjunt visitant també s'ha venut (306 entrades), segons va anunciar ahir el Llevant. És a dir, Montilivi superarà els 11.281 que hi va haver contra el Sevilla i s'omplirà de gom a gom per veure el partit de l'any. La millor entrada d'aquest curs va coincidir amb el Girona-R. Madrid de Copa (14.186).

L'afició blanc-i-vermella, tal com va fer contra el Sevilla, està preparant una rebuda especial a l'equip en el moment d'arribar a l'estadi amb l'autobús. Una benvinguda que -reconegut per ells mateixos- va esperonar d'allò més els jugadors fa dos diumenges i que les penyes confien que tingui el mateix èxit. L'ambient contra el Sevilla va ser fantàstic amb un públic entregat onejant les banderes que va regalar el club i donant suport a l'equip des del minut zero fins al noranta-quatre. Una comunió perfecte que va dur a una victòria per a l'esperança contra un Sevilla intimidat i empetitit. Diumenge l'equip torna a necessitar aquest caliu, i l'afició, una vegada més, no fallarà. «Si m'hi hagués de jugar quelcom, ho faria que ens salvarem», assegura Raimon Nadal, membre de la Penya Pere Pons.

La desfeta a Getafe va destrempar una mica els ànims d'uns seguidors que, passats dos dies, comencen a veure diferent el panorama. Són conscients que passi el que passi han de fer costat a l'equip fins al final. Dilluns mateix a través de les xarxes socials es convocava tothom a rebre l'autobús de l'equip. La quedada encara no és oficial perquè està pendent d'alguns permisos, però es farà. «La intenció és fer-los una bona rebuda i càlida, que els faci sortir endollats. Contra el Sevilla va anar força bé i vam marcar simbòlicament el primer gol. Ho hem de repetir». De la seva banda, el president de la Penya Immortal, Pepe Sierra, anima tothom a mantenir la fe. «Depenem de nosaltres mateixos. Si guanyem tots dos partits som de Primera. Hem de pensar en això. En res més. Aprofitem-ho», indica Sierra.