Descendit virtualment, ara només cal que passin els 90 minuts de rigor perquè el Girona sigui, matemàticament, equip de Segona Divisió. Ningú creu en la permanència. Encara que hi hagi alguna opció, per mínima que sigui. Competir i guanyar a Vitòria, encara que el desenllaç sigui fatal, és l'objectiu de l'equip d'Eusebio, que ahir a mitja tarda posava rumb cap a Vitòria en un viatge que l'ha dut a passar la nit a Logronyo. La nota positiva, davant de tant pessimisme, és la presència d'Aday Benítez a la convocatòria. Fa set mesos que es va lesionar de gravetat al genoll. Un contratemps físic que el va fer passar per la sala d'operacions, i es va perdre gairebé tota la temporada. El vallesà és un dels 18 futbolistes que han entrat en la darrera convocatòria dels gironins a la màxima categoria. Una llista amb absències destacades.

Aday rebia l'alta ara fa una setmana, només dos dies després de Johan Mojica, qui venia de passar un trasbals similar. El colombià va ser citat pel dia del Llevant i fins i tot va jugar els últims minuts. Mojica, això sí, ha tornat a desaparèixer i no serà a Vitòria. Sí que podria participar el català, ja recuperat i amb ganes de tornar a jugar, encara que el desenllaç no hagi sigut l'esperat. «Ve de fer un gran esforç per recuperar-se. És la nota positiva d'aquesta convocatòria. Ha passat una època dura. És una alegria per a tots tenir-lo, un premi per a ell», valorava Eusebio. Hi serà Aday, però no Juanpe ni tampoc Raúl García. Tots dos, absents per decisió tècnica. «La meva idea inicial és jugar amb Alcalá i Bernardo. A la banqueta he volgut tenir jugadors que m'ofereixin diferents possibilitats», va explicar el de La Seca al respecte.

Tampoc hi serà Stuani. L'uruguaià va jugar infiltrat el passat cap de setmana i ha recaigut de les molèsties que pateix al soli. Veient que ja no hi ha res a fer, tant el jugador com el cos tècnic decidien prescindir del seu pitxitxi. Encara que hi hagi alguna remota opció de permanència. La qual passa per fer gols, precisament l'especialitat de l'uruguaià. «Serà complicat ja guanyar el partit. L'Alabès ha fet una grandíssima temporada i voldrà tancar la Lliga davant del seu públic amb victòria. No ens posarem a pensar ara en totes les dificultats que tindrem, sinó en pensar quin paper hem d'adoptar i que volem donar-ho tot per acabar amb bon regust de boca la temporada». Això és el que va dir Eusebio qüestionat per la baixa del davanter. Borja García haurà de complir el seu segon partit de sanció arran de l'absurda expulsió que va patir a Getafe a principis de maig. Tampoc hi serà i, possiblement, no vestirà més la samarreta del Girona tot depenent del que passi aquest estiu amb ell. No és l'únic futbolista que, tot i tenir contracte en vigor, té un futur incert. Més clar és saber què passarà amb els cedits. Tots tornaran al seu club d'origen. Un d'ells, Douglas Luiz, també es quedava fora de l'última convocatòria. Lesionat, una vegada més, es va acomiadar ahir dels seus companys i va viatjar al Brasil per recuperar-se i concentrar-se amb la selecció sub23.