El Girona ja ha comunicat al Peralada que vol trencar l'acord de filiació, que tenia vigència fins a la temporada 2020-21, abans del dia 20 de juny per tal de poder-ho presentar a la Federació Catalana de Futbol. Amb el descens del primer equip a Segona Divisió A i les opcions d'ascens del Girona C a Tercera -la mateixa categoria que el Peralada en consumar-se el descens-, el club de Montilivi s'ha pogut emparar en una de les clàusules del contracte i així ho ha fet saber aquesta setmana al club empordanès. El Girona va declinar ahir fer cap comentari públic sobre la ruptura de l'acord.

Ara mateix, el Girona i el Peralada estan negociant les condicions econòmiques de la rescissió del contracte perquè els xampanyers han de muntar l'equip des de zero. Narcís Pèlach Chicho no continuarà a la banqueta verda-i-blanca perquè té contracte amb el Girona.

Ahir al migdia, el Peralada ja va convocar una assemblea extraordinària per al pròxim diumenge dia 16 de juny a les 12 h al Municipal, i precisament un dels ordres del dia és «l'estat de l'acord de la filiació amb el Girona FC».