La presència de Josep Guardiola és la gran atracció del Costa Brava Legens Trophy que s'està disputant al PGA Catalunya de Caldes de Malavella. Es tracta d'un torneig de golf on hi participen exfutbolistes així com periodistes i d'altres exesportistes. AIxi, a part de Guardiola s'hi han deixat caure Ronald de Boer, Miquel Àngel Nadal, Paco Jémez, Donato Gama, Fran González Víctor Muñoz o Pitxi Alonso, entre molts altres.

Al marge de parlar de l'actualitat del Barça, Guardiola ha tingut temps per valorar el descens del Girona i reconèixer la "tristor" que li ha provocat. "Em sap greu, perquè ho tenien a prop. Van fer un mal final. Tinc sensació de tristor per l'amistat que m'uneix amb Eusebio i amb molta gent del club, pel meu germà...", ha dit . Guardiola ha recordat que els dos anys a Primera del Girona han estat "una excepció" per a un club que "durant la seva història ha estat més a Segona i Segona B que no pas a Primera".

Tot i això, el de Santpedor es mostra optimista per la nova temporada i convençut que el Girona lluitarà per recuperar la categoria perduda. "Això de l'esport és meravellós. Avui fas un pas enrere, però ara es pot fer un bon equip i Quique Cárcel és dels millors secretaris tècnics que hi pot haver avui dia. Reforçaran l'equip i amb l'entrenador nou que sigui, segur que faran un gran any. S'intentarà, i si no, el següent, i si no, l'altre", ha detallat.

Guardiola ha admès també que el descens no canvia la política de cessions que el Manchester City tenia amb el Girona. "L'escenari no canvia. Intentarem involucrar-nos al màxim per ajudar el Girona si ens necessita. Tot i això, el club per si sol també té maneres de sortir-se'n. Estic convençut que tornaran a intentar-ho i seran a dalt", ha acabat.

Cas Oikos

El tècnic citizen també hi ha dit la seva al voltant del cas Oikos sobre apostes en partits de la Lliga. Guardiola ha aprofitat per llançar-li un dard enverinat al president de la Lliga, Javier Tebas. "A Anglaterra, la sort que tenim és que ixò no passa i si passa, al cap d'un mes està solucionat. No es deixa que la cosa es dilueixi. Estic convençut que la Federació i el senyor Tebas, que sempre està preocupat pel que passa a Anglatera segur que ara s'involucrarà. Si ha passat, segur que prendrà decisions i aplicarà la llei, ell que sempre està tan amoïnat per la llei d'altres països i equips. I si no ha passat res, continuarà com fins ara", ha assegurat Guardiola que per tancar el seu parlament ha deixat anar un irònic "confio molt en ell".