Ángel de Pedro, jutge que investiga el cas Oikos, no ha admès el Girona com a part perjudicada de la causa. D'aquesta manera, l'entitat de Montilivi es queda fora del procés penal que està investigant el seu jutjat d'Osca. En el seu escrit, el magistrat afirma que «el Girona Futbol Club no té la qualitat d'ofès pel delicte, al no ser titular pel bé jurídic protegit, que és col·lectiu, la protecció de la puresa de la competició esportiva quan hi ha en joc interessos econòmics».

També considera el jutge que el Girona no ostenta la qualitat de perjudicat pel fet investigat, perquè «no ha patit menyscabament directe com a conseqüència del presumpte tripijoc» del Valladolid-València. I això és perquè «encara que no s'hagués influït en el desenvolupament del joc», amb qualsevol resultat «no hagués canviat la seva posició en la classificació», argumenta el jutge.

Des de Girona es va restar importància a la decisió del jutge. Els advocats de Montilivi tenien diversos escenaris al damunt de la taula i un dels que estava previst és el que finalment s'ha acabat produint, que no ha estat cap altre que el de quedar-se fora de la causa. En aquest sentit, el club sí que dona com a trascendent el fet que el Comitè de Competició hagi obert un expedient al partit entre el Valladolid i el València de l'última jornada de lliga, alhora que investiga si alguns dels futbolistes del conjunt local es van deixar comprar per tal de facilitar la victòria visitiant.

La setmana passada, els gironins van demanar com a mesura cautelar que la propera Lliga de Primera Divisió tingui 21 equips, tot esperant d'aclarir si el Valladolid es mereix o no una sanció pel presumpte tripijoc. Si finalment el club castellà és castigat, se li podrien restar sis punts, el que el faria baixar a Segona A tot salvant el Girona als despatxos. Des de Montilivi recorden que qui ha de determinar una sanció esportiva és el Comitè de Competició i que allà, de moment, la seva denuncia segueix en curs.