El Girona continua cremant etapes i creixent aquesta pretemporada i ahir va deixar la seva emprempta al Pride Park imposant-se a un històric del futbol anglès com el Derby County. Un resultat del tot anecdòtic en un partit en què la cara van ser les reaparicions d'Aday, Mojica i Porro i els primers minuts de Samu Sáiz però que va deixar l'expedició gironina amb el cor encongit veient com Valery Fernández es retirava amb llitera amb una possible greu lesió al genoll. Els gols de Granell i Soni van decidir un partit que permet el Girona continuar comptant per victòries els partits aquest estiu.

Unzué ja ha manifestat més d'un cop d'ençà que és a Girona que no li agrada encasellar-se amb esquemes tàctics i que s'estima més tenir les coses clares i anar per feina, independentment del dibuix. Ahir va tornar al 4-3-3 després d'haver provat la defensa de 5 dissabte passat contra el Bournemouth a Barcelona. El tècnic continua fent tastets amb el seu Girona per veure què i qui li pot donar més rendiment. Ahir, d'entrada va apostar per Alcalá i Muniesa a l'eix, Villa i Iago López als laterals, un trivot al mig amb Granell, Cherta i Bosell i en punta d'atac Lozano, Andzouana i Soni. Els gironins es van mostrar ben aviat més incisius sobretot pels extrems amb Soni i Andzouana molt actius que cedien pilotes enrere perquè Granell provés el xut. El primer avís, però, va ser per part dels locals en una internada per la banda dreta de Shinnie que Juan Carlos va evitar que acabés amb gol amb una bona aturada, amb el peu, a l'estil porter d'handbol. Pràcticament en l'acció següent, el Girona es avançar gràcies a un cacau de fora de l'àrea de Granell que va rebotir en un defensa i va despistar el porter.

Els jugadors britànics intentaven, amb poca fortuna, sortir amb la pilota jugada per indicació del seu entrenador, l'exblaugrana Phillipe Cocu. La pressió del Girona provocava pèrdues i ocasions prou clares com una de Jofre Cherta que rematar a mans del porter. El Derby, tot i això, també va tenir alguna aproximació perillosa altre cop per la banda dreta on Whitteaker va rematar fora per ben poc. El ritme del Girona, i del partit en general va anar decreixent fins a fregar l'ensopiment als darrers minuts d'una primera part que els jugadors, d'allò més acalorats, demanaven a crits.

A la represa, el Derby va sortir amb una marxa més gràcies a l'entrada de l'elètric Sybley. Unzué donar els primers minuts de l'estiu a Pedro Porro i també va fer entrar Pachón en el lloc d'un Lozano, que havia passat desapercebut a la primera part. Els gironins començaven a notar la càrrega de feina i veien com de mica en mica patien. El porter Juan Carlos, molt segur tot el partit, desviaria a córner un llançament de falta de Martin. Mentrestant Iago López, sense ajudes, patia per la seva banda amb la velocitat dels extrems.

El Girona tallaria de cop la superioritat local amb una ràpida acció de contracop, magníficament finalitzada per Soni amb l'exterior i de sobrebot, que suposaria el 0-2. El segon gol va arribar ben bé abans que Unzué canviés mig equip i permetés veure, de passada, els primers minuts de Samu Sáiz amb la samarreta del Girona. Tant el gol com l'estrena de Samu Sáiz van quedar entelats per la lesió de Valery Fernández, que només duia cinc minuts al camp i va haver de cedir el seu lloc a Mojica amb uns alarmants gestos de dolor. Eren, com en el cas d'Aday, també els primers minuts de l'estiu per al colombià després d'un any en blanc per culpa de les lesions.

Als darrers minuts, el Derby va fer entrar jugadors més habituals al camp i el partit va acabar a l'àrea del Girona amb la defensa catalana traient aigua com podia.

Derby County 0 - Girona 2

Derby County: Mitchell, Shinnie, Dowell, Martin, Lowe, Anya, Davies, Davies, Bird, Bateman, Buchanan i Whittaker. També han jugat Sibley, Ravas, Knight, Keogh, Waghorn, Lawrence, Jozefzoon, Evans, Bogle i Malone.

Girona: Juan Carlos, Villa (m.46, Porro), Iago López, Alcalá (m.66, Resta), Muniesa (m.66, Juanpe), Granell (m.66, Paik), Cherta (m.66, Samu Sáiz), Boselli, Lozano (m.46, Pachón), Andzouana (m.66, Valery; m.74, Mojica)) i Soni (m.66, Jairo).

Gols: 0-1, m.10, Granell; 0-2 , m.60, Soni.

Àrbitre: Darren England. G T. Grogues: Bird (Derby County).

Estadi: Pride Park Stadium. 5.981 espectadors.