El migcampista Gerard Gumbau ja és oficialment nou jugador del Girona. Gumbau era ja a la ciutat al matí per passar la revisió mèdica i firmar pel club de la ciutat. Nascut a Campllong, el jove de 24 anys s'ha quedat sense lloc al Leganés amb l'arribada imminent de Roque Mesa, on ha jugat les últimes temporades, i torna a Montilivi, on es va formar fins que el 2014 en va sortir rumb al Barça B. . El Girona pagarà mig milió d'euros pel traspàs als madrilenys. Gumbau firma per tres anys, fins el juny de 2022.

Conscient que havia de buscar-se una sortida des de feia setmanes, Gumbau tenia clar que la principal motivació era tornar al club on va jugar des dels infantil fins que va marxar al Barça B l'estiu del 2014. A part del factor sentimental cap a la seva terra, també hi ha l'esportiu. Gumbau vol recuperar els minuts que ha perdut des que va arribar Mauricio Pellegrino al Leganés. Amb l'argentí assegut a la banqueta del municipal de Butarque, el de Campllong només s'ha vestit de curt en un total de vint partits la temporada passada: setze a Lliga i quatre a Copa. Amb els madrilenys ha jugat un total de 38 partits a Primera.

Juan Carlos Unzué, tècnic del Girona, ja va tenir Gumbau, de 24 anys, a les seves ordres. Va ser en el segon any del gironí al club blaugrana, quan debuta amb al primer equip de la mà de Luis Enrique i amb Unzué com a segon entrenador. La temporada 2017-2018 es va vincular al Leganés per tres anys però n'ha acabat sortint aquest estiu per tornar a casa i reforçar un mig del camp que encara té diverses incògnites per resoldre, com ara la continuïtat de Granell.