Segona victòria seguida, fantasmes a fora esvaïts, i deixant a Santander la impressió, entre la premsa local, que aquesta versió del Girona no pot estar en cap altre lloc a la classificació: a dalt. I així Juan Carlos Unzué es va poder presentar a la roda de premsa havent-se tret un pes de sobre. El Girona ja guanya com a visitant i ningú li podrà tornar a dir el contrari al tècnic.

Anàlisi del partit

«No m'esperava un resultat tan ampli. Potser des de la grada ha fet la sensació que el Girona ha gua­nyat fàcilment, però jo no l'he tinguda, ha sigut fruit de la nostra feina i agressivitat. A la primera part sí que hem sigut millors que el Racing, però a la segona ens ha costat molt més. Ells ens han pressionat i ens han posat dificultats. Possiblement, fins i tot, als jugadors els podien entrar dubtes fruit del cansament de tres dies enrere, contra el Deportivo. La jugada clau ha sigut el pal del Racing, perquè quan mes difícil ho teniem ha arribat el 0-2 de Gumbau».

Guanyar a fora

«En alguna cosa ens ajudarà haver guanyat finalment un partit a fora de casa. Quan et repeteixen contínuament que no guanyes com a visitant arribes a pensar si ets realment capaç de fer-ho. I la veritat és que avui (ahir per al lector) hem confirmat el pas endavant que ja es va veure dijous contra el Deportivo a Montilivi. Potser el resultat, amb una diferència tan clara, mostra que el partit contra el Racing ha sigut fàcil, però si l'hem guanyat ha estat pel fruit del nostre treball».

Nous golejadors

«En Cristhian (Stuani) no pot tenir tota la responsabilitat ofensiva. És clar que és una bona notícia que hagin aparegut Gumbau i Granell com a golejadors, perquè d'aquesta manera el principal beneficiat serà el mateix Stuani. És un jugador fonamental, i ja no només pels gols, sinó per com ajuda en les pressions. Que hi hagi més jugadors amb gol és un benefici per a ell.

Borja García

«Borja ens està donant un rendiment molt alt en qualsevol sistema que proposem. Ha aconseguit trobar el lloc on fa més mal al rival. Ens cal que jugui a prop de porta, no vull que vagi a robar la pilota als pivots, tot i que també ho podria fer. L'altre dia sé per què vaig fer el canvi i, de fet, també tenia la intenció de donar vint minuts de descans a Stuani però el guió del partit no m'ho va permetre».

La reacció

«Hem equilibrat conceptes. L'equip ara és més agressiu i va endavant sense temor. Potser abans ens quedàvem massa enrere, sobretot això ens havia generat problemes a fora. Hem trobat l'equilibri i som més agressius. A més, estem sabent fer un joc més directe».

El zero i el tres

«Valor0 per igual tant haver mantingut la porteria a zero com els tres gols que hem fet a Santander. Al final del que es tracta, però, és d'aconseguir que la balança entre els gols marcats i els encaixats es desequilibri a favor dels marcats. Per mi el més important és que sembli que l'equip pot fer sempre gol. Que si te'l fan, tu en pots fer un altre. Si defenses a prop de porta te'l faran segur. Per això prefereixo tenir la sensació que som un equip que pot fer gol en qualsevol moment, i això em sembla que ho hem aconseguit».

L'etapa al Racing

«Va ser molt curta però molt intensa. Hi vaig viure algun dels millors moments personals i emocionals de la meva carrera. A vegades algun amic meu em diu que quina cagada va ser venir al Racing el 2012, però en absolut ho va ser».

Lombardo i Yoda

«Ells no ens han pogut fer gaire mal per les bandes gràcies a la nostra actitud. Abans d'aquesta temporada no coneixia Lombardo i penso que, com Yoda, té aptituds per ser un jugador determinant».