Encara que la derrota contra l'Elx (0-2) suposés acabar amb l'imbatibilitat a Montilivi, Juan Carlos Unzué no va retreure gaire res als seus jugadors

ANÀLISI DEL PARTIT

«Ens ha penalitzat molt l'entrada al partit. És evident que ens els primers minuts l'Elx ha estat millor i nosaltres no hem sabut desfer-nos de la seva pressió. Ens ha costat deixar-nos anar amb la pilota, però quan ho hem aconseguit també hem tingut les nostres opcions tant per dins com per fora. Gumbau o Gallar han protagonitzat ocasions clares a la primera part. Mentre que a la segona ens ha passat el mateix, però el rival ens ha liquidat amb el 0-2. Si les jugades acaben amb gol tot sembla més eficaç, si no sembla que no s'hagi fet res, i tampoc ha estat així. L'equip ha competit més amb el cor que no pas amb el cap, però no li puc retreure res».

la manca de gol

«És un tema d'efectivitat. Per poder ser efectiu, cal arribar al partit en bones condicions i bon estat anímic. Nosaltres ho teníem. S'ha d'intentar amb ambició, però alhora relaxats. La tensió per haver de marcar sí o sí no ajuda. A l'equip encara li falta marge de millora i s'ha de tenir paciència. Hem de confiar en les nostres capacitats i qualitats i desgastar el rival tant per dins com per fora actuant amb el cap».

tenir més paciència

«A banda del fet que l'Elx estigués tancat, i això ens dificultés les coses a l'hora de marcar, també és qüestió de tenir paciència per fer que la pilota vagi ràpida mentre s'és ambiciós i es desgasta el rival. No és fàcil. Si s'aconsegueix, la passada apareixerà, en lloc d'haver de crear-la tu. A partir de situacions com aquesta millorarem. En una de les jugades de gol, hem basculat excessivament els pivots. Sempre hi ha errors quan encaixes».

les aturades de badia

«L'Edgar està fent una gran temporada i ho ha tornat a demostrar. Imagino que la satisfacció és col·lectiva. Tant ell com l'equip se'n van contents de Montilivi. Deixant de banda la intervenció del porter, ha estat més mèrit de l'Elx perquè a través de situacions d'estratègia ha aconseguit superar-nos».

granell i gumbau

«Són una parella de centrals que s'entenen molt bé. El rol de l'Àlex és ocupar més d'una posició d'inici al costat dels centrals, encara que per aquest aquest partit hem fet un altre posicionament. He demanat a l'Àlex i en Gerard que juguessin una mica més junts perquè són molt agressius. D'aquesta manera, podíem trobar espais a la seva esquena i fer mal a la zona de mitjos a l'Elx. Si algú és responsable d'això, soc jo».

la derrota

«Una derrota no t'ha de treure ni canviar absolutament res. Encara menys amb la imatge que hem ofert. Això no ens ha de fer caure. Diumenge vinent a Oviedo intentarem aixecar-nos per trencar la mala dinàmica. És clar que les victòries són el millor remei i si són seguides encara millor, però la realitat és que hem perdut. No podem viure del què hagués passat si no ho haguéssim fet».

resoldre els partits

«No podem controlar què passa fora, però sí el que passa sobre la gespa malgrat les dificultats. Si no estem al màxim nivell, no sempre es resolen els partits. Hi ha molta igualtat a la Lliga i hem d'estar preparats per controlar els partits».

el debut d'oliván

«En Pablo venia d'una lesió i el caràcter ofensiu no és la seva millor virtut, per això hem cregut oportú recórrer a Oliván. Volíem amplitud per les bandes i ens ho ha donat. No és fàcil en el primer partit. Té capacitat per arribar i posar bones centrades per a Cristhian».