Els números no surten. I sense ells és impossible pujar. Per més que es vulgui, l'ascens és inabastable si no es fan els deures. Cal sumar punts. Ho ha entès a la perfecció el Cadis, que ha posat la velocitat de creuer. A l'estiu, mai ningú va pregonar des del Carranza que s'havia de pujar sí o sí. Álvaro Cervera i companyia es van posar a treballar en silenci i els resultats estan arribant. Tant, que el marge comença a ser important. Li passa el contrari al Girona. Només baixar, ja es va vendre el discurs ambiciós. El de tornar sí o sí. Plantilla feta a cop de talonari per convertir-se en el vestidor més car de la categoria. Però a l'hora de la veritat, res de res. Lluny del que es voldria. De motius n'hi ha uns quants i caldria estona per enumerar-los. Un d'ells, com es va encarregar d'explicar Unzué ahir a Oviedo, ho és la fragilitat defensiva. Massa errades. Moltíssimes. Tantes, que els gironins han encaixat un grapat de gols.

Són 16 en 12 jornades. La mitjana és evident. Surt a més d'un gol rebut per partit. Si les porteries a zero no són habituals es fa difícil escalar posicions. No ho han aconseguit els blanc-i-vermells. Juan Carlos s'ha quedat en blanc molt poques vegades. Contra el Màlaga (1-0), Las Palmas (1-0) i Racing (0-3). La resta de partit sempre ha acabat recollint, com a mínim una vegada, la pilota de la seva pròpia porteria. Ahir ho va haver de fer en quatre ocasions. Només hi ha sis equips que han encaixat els mateixos gols, o més, que el Girona. També 16 el Racing, mentre que la xifra puja si es tracta del Lugo, Alcorcón, Oviedo, Tenerife, Mirandés i Deportivo. Els gallecs encapçalen aquesta trista classificació amb 22 gols en contra i, precisament per això, actualment tanquen la taula, ocupen posicions de descens i no fan altra cosa que desprendre sensacions ben negatives.

No està tan malament el conjunt blanc-i-vermell, que tot i haver perdut la meitat (sis) dels partits que ha jugat, encara té el play-off prou a prop. És a tres punts. Ara bé, el Cadis és a un món. El líder, que va disparat, està ara mateix a quinze punts. Tot un món. Alguna altra dada negativa del Girona és que a fora no funciona. És un dels pitjors visitants, amb només tres punts i fins a cinc derrotes en sis desplaçaments. A tot això se li ha de sumar que és el conjunt de Segona que més derrotes ha encaixat. Són sis, les mateixes que ha rebut el cuer Deportivo o també el Tenerife, qui té el descens a tocar.