"No m'agrada haver de ser aquí avui". Amb aquesta frase ha deixat ben clar Quique Cárcel que la situació del Girona no és la que s'esperava i que s'ha vist obligat a prendre la decisió de destituir Juan Carlos Unzué. El màxim responsable esportiu ha justificat l'adéu del navarrès. "Fa 12 jornades que ha començat el curs i l'equip no em transmet el que m'agradaria sentir. L'equip no té una línia ascendent sinó regular tinc la sensació que no va a més", ha dit. Cárcel no ha volgut focalitzar tota la culpabilitat en Unzué sinó que l'ha repartida i se n'ha guardat una bona part per ell. "El míster, els jugadors i jo. Tots tenim les nostres responsabilitats. No hi ha un culpable sol. Sóc el primer responsable però n'hi ha 25 més. Tots hem de fer un pas endavant. Això és futbol i tenim un objectiu molt concret. Sento que el més qüestionat sóc jo i que el meu crèdit s'acaba. El club confia en mi i és una gran sort. De vegades m'estranya i tot. No sóc ruc", ha dit.

Aquest matí Juan Carlos Moreno ha dirigit la primera sessió d'entrenament com a nou entrenador del Girona. Cárcel no ha aclarit al cent per cent els dubtes sobre la interinitat del tècnic pratenc. "Hi confio. Sé que és una persona preparada i coneix l'equip. Ara mateix només penso en el partit de diumenge. Espero que hi hagi canvis i alegries". Cárcel desitja que el relleu a la banqueta suposi un canvi per a l'equip. "Vull regularitat i determinació. També recueprar la humilitat. Espero que amb el canvi l'encertem", ha dit. Encara sobre la continuïtat de Moreno més enllà del partit de l'Alcorcón, Cárcel ha reconegut que paral·lelament parlarà amb d'altres entrenadors. "El poso perquè sé que se'n pot sortir. Fins ara no havia parlat ni m'havia reunit amb cap altre entrenador. Ara sí que he de treballar amb aviam què pot passar".

Pel que fa al perfil d'un possible nou entrenador, Cárcel ha recorregut al seu manual. "Algú amb fam i a qui li brillin els ulls amb el projecte" sense decantar-se per si ha de ser un tècnic amb filosofia de joc de tenir la pilota o, en canvi, d'anar més a la idea. "Jo vull pujar. Ha de saber fer funcionar la plantilla que tenim", ha subratllat

Cárcel ha obert la porta a reforçar l'equip al mercat d'hivern amb el pivot defensiu tan enyorat aquestes primeres dotze jornades. Al mateix temps ha llançat una petita pua a la plantilla. "Es diu que és la millor de la categoria i és mentida. Els fets ho demostren. Poden oferir més de si". En aquest sentit, Cárcel ha tornat a destacar l'esperit del Fuenlabrada en aquest primer tram de curs. "La fam que em demostra el Fuenlabrada m'agrada més que algunes coses que he vist a Montilivi alguns dies. No és un problema d'actitud, sinó de coco", ha acabat matisant.