Amb el dubte de saber de quants partits disposarà, Juan Carlos Moreno tornarà diumenge contra l'Alcorcón a seure a una banqueta com a primer entrenador. Ho farà, després de la seva etapa al Numància, en què va dirigir el filial durant tres temporades (2013-16). Una etapa que, tret de l'eliminatòria contra el Figueres d'ascens a Segona B, per a l'aficionat gironí és molt desconeguda. És per això que qui millor que un jugador d'aquell Numància B com Edipo Rodríguez per explicar com és el Moreno entrenador i quines són les seves línies de treball. «És el millor entrenador que he tingut mai. Com a mínim és un tècnic de Segona A», diu convençut.

Edipo va estar a les ordres de Moreno durant dos cursos (2013-15) i va ser un dels jugadors més destacats d'aquell filial, fet que li va valer l'ascens al primer equip i participar en 9 partits a Segona A. L'extrem hispano-dominicà, de 26 anys i actual jugador de l'Almazán de Tercera, no té cap dubte del potencial de Moreno com a entrenador i s'atreveix a assegurar sense cap dubte que és el millor que ha tingut mai. «No només per a mi, sinó per a tots els companys d'aquell Numància B. El tracte amb el futbolista era fantàstic, tant quan perdíem com quan guanyàvem», recorda. «Quan no anaven bé les coses era el primer de donar la cara per nosaltres i ventar-nos un copet a l'esquena. I en canvi, quan per exemple feia tres gols em deia que no havíem aconseguit res, que no m'ho creiés».

Per Edipo, Moreno és «un malalt de futbol». D'aquells que pensen les 24 hores en futbol i que «és capaç d'enviar-te un missatge a les sis del matí perquè se li ha acudit una cosa». El nou entrenador del Girona «té capacitat de lideratge i mà esquerra alhora per dirigir un vestidor». Edipo revela que Moreno jugava amb un 4-2-3-1 amb el Numància B. «El primer any volia tocar massa la pilota però al segon va tenir clar que no passava res per clavar pilotades amunt perquè si no els equips i els camps de Tercera se'ns menjaven», detalla. En aquest sentit, Edipo també recorda que Moreno «sap cuidar molt bé els bons jugadors i llegir els punts forts i febles de l'equip».

Caldrà veure el recorregut que té a la banqueta del Girona però Edipo està convençut que serà llarg. «Quan va anar-se'n Anquela tothom es pensava que ell seria l'entrenador del primer equip. Al final va venir Arrasate. S'ho mereixia ell. Em va estranyar perquè és un entrenador, com a mínim, de Segona A», confessa.