D'entrada, i tot i el canvi d'actitud, la primera conclusió que va deixar el Girona-Alcorcón és que no tota la culpa era de Juan Carlos Unzué. Malauradament, la setmana tornarà a ser llarga, a Montilivi, perquè no hi ha manera d'enllaçar set dies de calma. De fet, en les pròximes hores els blanc-i-vermells podrien anunciar l'arribada d'un nou entrenador. O no, perquè no hi ha cap indici de quin camí seguirà la direcció esportiva, que a l'estiu volia portar Francisco però va acabar fitxant Juan Carlos Unzué. Amb l'interrogant de saber si Moreno serà confirmat, rellevat o es mantindrà la incertesa fins passat el partit contra l'Extremadura, el Girona es continua allunyant de la zona on vol ser. I el rellotge corre.

Perquè les sensacions, futbolísticament parlant, segueixen sense ser bones. Masses sacsejades en poc temps, i nul·la estabilitat. Moreno, a l'onze inicial, va fer cinc canvis respecte a la derrota contra l'Oviedo: Aday, Ramalho, Diamanka, Jairo Izquierdo i Samu Sáiz van ser els escollits. Especialment demanada era la titularitat del mitjapunta madrileny, a qui es va veure participar i tenir minuts de qualitat amb Borja García i Mojica. Però, com tot l'equip, es va anar apagant fins a desaparèixer. Perquè el Girona no va estar bé. Va tenir una millor intensitat, va posar-hi ganes, però no arranca. I així portem tretze jornades, amb una projecció que no intueix cap cosa positiva.

L'efecte Moreno no va ser aprofitat, perquè poques diferències va haver-hi respecte a l'època de Juan Carlos Unzué. I ara, el ventall d'opcions s'obre de nou, sense saber què passarà ni quan passarà. D'opcions clares, n'hi ha tres: que el Girona decideixi contractar un nou entrenador, que li doni galons a Moreno perquè pugui gaudir de continuïtat o que tot es quedi com està durant una setmana més, fins passat el partit de diumenge contra l'Extremadura.

I Francisco?

No és cap secret que l'aposta número u de Quique Cárcel és Francisco, sense equip després del descens amb l'Osca. La incertesa de les banquetes del Betis i del Celta, però, complica una operació que a Montilivi veurien amb bons ulls. El fet que hi hagi jornada entre setmana tampoc ajuda a fer que el cas es resolgui ràpidament.