04 de novembre de 2019
04.11.2019
Diari de Girona

Els 20 punts del Girona en el primer terç de la Lliga són pocs per l'ascens directe

Després de 14 jornades el Girona té l'Almeria, el segon, a només 4, però necessita millorar la seva dinàmica per realment optar als llocs de privilegi

03.11.2019 | 23:25
Els 20 punts del Girona en el primer terç de la Lliga són pocs per l'ascens directe

Superat el primer terç de Lliga (14 jornades), els números del Girona no són els esperats. I això que ahir es va guanyar a Almendralejo, en l'estrena de Pep Lluís Martí. Els 20 punts que suma l'equip el mantenen molt a prop de la zona de promoció i, fins i tot, de l'ascens directe (l'Almeria, segon, en té 24), però això no amaga que la dinàmica ha de ser molt millor si realment es vol aspirar a pujar directament. Perquè, de moment, el Cadis, líder amb 34 punts, va disparat.

La progressió de 20 punts en un terç de Lliga es traduiria en 60 a final de temporada si es mantingúes aquest ritme. Una quantitat del tot insuficient per aspirar a pujar a Primera directe, i que ja vindria just per assegurar una plaça de promoció. Això sí, la Lliga està igualadíssima i si fent-ho força espès el Girona està allà, per poc que Martí pugui capgirar la dinàmica es pot aprofitar el tram final de la primera volta per fer un salt de qualitat a la classificació.

Aquest mes el Girona té partits sobre el paper assequibles. Divendres arribarà a Montilivi el Tenerife, amb els mateixos punts (14) que un Màlaga que marca el descens. Després tocarà jugar contra dos recent ascendits que han començat la temporada forts (Ponferradina i Fuenlabrada), tot i que per pressupost les plantilles no es poden ni comparar. Un aspirant a l'ascens directe hauria de tancar la primera volta, almenys, amb 35 punts o més. Queden set partits.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook