Si no es guanya, el mal menor és empatar. I si es rasca un punt d'un camp com el del Ponferradina, que tot i venir de Segona B està signant una molt bona temporada, el botí tampoc és prou dolent. El Girona de Pep Lluís Martí es manté invicte i continua sumant. Avui, gràcies a un gol de Marc Gual, relleu de l'absent Cristhian Stuani, just quan més ho necessitava el seu equip. S'ha avançat el conjunt local, aprofitant una nova badada de Pedro Alcalá, però ben aviat ha respost el conjunt blanc-i-vermell, que hauria pogut capgirar el marcador si l'àrbitre no hagués anul·lat un gol de Ramalho per fora de joc a pocs minuts del final.

Obligat per les circumstàncies, entre lesions, sancions i compromisos internacionals, Pep Lluís Martí ha hagut d'introduir cares noves en el seu onze. Ha sorprès veure-hi Samu Sáiz, tot deixant a la banqueta un Borja García que havia acabat tocat el partit d'una setmana enrere amb el Tenerife. El 14 s'ha situat per darrere del davanter, aquest cop Marc Gual perquè Stuani està concentrat amb la seva selecció i calia buscar-li un substitut. Allà se l'ha vist posar a prova el porter Caro al quart d'hora, i també desaprofitar un bon contracop uns minuts més tard. Ha sigut tot el bagatge ofensiu del Girona en un primer temps amb molt de ritme però escasses ocasions. També n'ha tingut el Ponferradina. Primer, aprofitant les badades de Diamanka i Ramalho, incapaços de treure la pilota amb cara i ulls. Els xuts posteriors d'Isi i Yuri no han acabat en gol.

La més clara, al 36, quan una centrada molt perillosa no l'ha pogut connectar Yuri al cor de la petita. Sí que ho ha fet Benito, però la seva rematada ha acabat impactant amb el pal i marxant fora.

Ha pujat de revolucions el partit a la represa. Gual no ha marcat de miracle només tornar dels vestidors. El seu cop de cap, a centrada d'Oliván, l'ha atrapat Caro. La resposta dels del Bierzo ha sigut contundent. Alcalá no ha encertat a refusar una centrada i ha deixat la pilota morta a l'àrea. Un regal que Benito ha aprofitat per afusellar Juan Carlos. Gerra d'aigua freda pels gironins, que tot i això han reaccionat aviat. Samu Sáiz ha fet d'assistent i Gual, que ha rebut la passada del seu company, de golejador. Ha retallat un defensor i amb l'esquerra ha superat el porter local.

Han entrat Borja García i Jonatan Soriano, i aquest últim no ha arribat a una centrada perillosa de Jairo per ben poc. El partit estava ben obert i podia passar de tot. Ha arribat a marcar el Girona, però l'àrbitre, després d'uns instants de suspens pel VAR, ha invalidat el gol de cap de Ramalho per fora de joc.

Al llindar del descompte, Borja García s'ha retirat cap als vestidors només 23 minuts després de saltar a la gespa. Hamarxat capcot, amb la mà a la part superior del maluc, amb visibles signes de dolor. Ja no hi ha hagut temps per a més. Repartiment de punts i el Girona que continua sumant.

PONFERRADINA 1 - 1 GIRONA

PONFERRADINA: Caro, Trigueros, Russo, Reina, Son, Larrea, Òscar Sielva, Isi, Kaxe (Pablo Valcarce), min. 90), Benito (Buenacasa, min. 78) i Yuri (Nacho Gil, min. 73).

GIRONA: Juan Carlos, Maffeo, Ramalho, Alcalá, Oliván, Granell, Diamanka, Gallar, Samu Sáiz (Borja García, min. 67; Calavera, min. 90), Jairo i Marc Gual (Jonatan Soriano, min. 74)

GOLS: 1-0, Asier Benito (min. 49); 1-1, Marc Gual (min. 55)

ÀRBITRE: Jon Ander González Esteban (basc). Ha amonestat Kaxe, Óscar Sielva (Ponferradina)

VAR: Iñaki Vicandi Garrido (basc).

ESTADI: El Toralín, 5.904 espectadors