No cal amagar-ho, ara que ja ha passat el partit es pot reconèixer obertament, un empat o una derrota ahir contra l'Extremadura hagués obert molts dubtes a Montilivi. Un altre resultat advers, sumat a les tres derrotes que ja portava l'equip, s'hagués considerat com una caiguda lliure dels gironins, ara frenada de cop, no només pel 3-1, sinó també per haver tornat als llocs de promoció d'ascens.

També es veritat, però, que aquesta tranquil·litat, tal com deia Martí al final del partit, s'ha de refermar aquest diumenge a Tenerife, on el tècnic haurà de retocar de valent l'onze inicial, per les baixes dels sancionats Aday, Granell i Juanpe.

Mentrestant, d'ahir en quedarà la gran primera part d'Aday, amb assistència i gol inclosos, però sobretot amb aquest punt de ganes i d'intensitat que sempre té el de Sentmenat i que molts aficionats relacionen amb l'equip que va pujar de Segona i que va debutar a Primera.

També en quedarà un debut discret de Brandon Thomas i sobretot la nova demostració de Christian Stuani. L'Uruguaià va tornar a marcar per partida doble i ja porta divuit dianes en vint-i-tres jornades, tot i que per ser més exactes s'hauria de dir que porta divuit gols en dinou partits, que són els que realment ha jugat fins ara. Una autèntica animalada.

Això sí, l'ascens directe, en mans de Cadis i Almeria segueix a onze i vuit punts, respectivament, mentre dos rivals directes en aquesta lluita del camí a Primera, com Saragossa i Osca, estan a cinc. Tenint en compte que aquests quatre equips han de passar per Montilivi, és fàcil veure que els de Martí han de fer números més que notables, mentre no arriben aquests enfrontaments directes. Que, d'altra banda, auguren emocions fortes pels aficionats gironins.