Jonatan Soriano va tornar-se a lesionar diumenge a Tenerife. Havia sortit de titular i a pocs segons pel descans Pep Lluís Martí el va substituir per Brandon Thomas. No n'havia transcendit res, d'aquesta nova dolència, fins ahir. El jugador va ser sotmès a proves mèdiques, que van determinar que pateix una lesió al soli de la cama dreta. Estarà de baixa un parell de setmanes, perdent-se, per tant, la visita del Vila-real avui, i els partits de Lliga contra l'Oviedo i el Fuenlabrada. Si l'evolució fos l'esperada, estaria en disposició de reaparèixer contra l'Osca.

Aday i Samu Sáiz tampoc arribaran al partit de Copa, segons va vaticinar l'entrenador del Girona ahir en la prèvia.

El Girona, que tan sols ha sumat tres dels últims quinze punts possibles en la competició de la Lliga i que acumula nou partits seguits sense deixar la porteria a zero, saltarà a la gespa amb l'objectiu de superar l'eliminatòria, però reservant forces per a la visita de l'Oviedo. En aquest sentit, tal com ja va fer el tècnic en les dues rondes anteriors del torneig del KO, contra el Linares (1-2) i el Cartagena (2-4, a la pròrroga), s'espera que doni descans als futbolistes més habituals en els seus onzes titulars, com Cristhian Stuani, Borja García, Jairo Izquierdo, Pablo Maffeo o Johan Mojica, i que torni a donar una oportunitat a aquells que estan tenint menys minuts.

Amb motiu de la visita del Vila-real, que ha batut el Girona en els seus dos últims duels directes a Montilivi (1-2 i 0-1 en les dues anteriors temporades a Primera), Juan Carlos Martín, Jordi Calavera, Pedro Alcalá, Brian Oliván, Sebas Coris, Jozabed Sánchez o Marc Gual podrien tornar a un onze en el qual la principal novetat podria ser l'estrena com a titular del nouvingut Brandon Thomas, cedit per l'Osasuna aquest gener.

El Vila-real, per la seva banda, necessita recuperar a la Copa del Rei les bones sensacions perdudes després de la derrota de Lliga a casa amb l'Espanyol, amb la qual es va truncar una ratxa de cinc victòries consecutives, després d'un mal inici a la primera i segona part. Els castellonencs afronten la Copa amb la intenció de seguir immersos en la mateixa, ja que al no estar en competicions europees, és una via per acostar-se a Europa o a poder competir per alguna cosa més. Per això, tècnic i jugadors asseguren que aquesta és una eliminatòria important, ja que una eliminació generaria una altra vegada dubtes en l'equip.

El Vila-real afrontarà aquesta eliminatòria sense poder realitzar l'última sessió de treball prèvia al partit, ja que la borrasca Glòria els ha obligat a canviar el pla de viatge i traslladar-se en tren i no en avió, de manera que no arribaran a temps per entrenar aquesta tarda.

L'entrenador Javier Calleja segueix comptant amb problemes per la seva zona d'atac, ja que segueix amb la baixa de Gerard Moreno i ha perdut al camerunès Toko Ekambi, que va ser traspassat dilluns a l'Olympique de Lió; de manera que la idea és la de seguir amb la titularitat de Carles Bacca com a davanter de referència.

Al principi s'espera que puguin entrar a l'equip la majoria dels jugadors que no vénen actuant en lliga, encara que amb la presència de diversos dels fixos i habituals.

Així, futbolistes com Andrés Fernández, Rubén Peña, Funes Mori, Xavier Quintillà. Manu Morlanes, Ontiveros i Bacca, serien des de l'inici. Encara que en el cas de Morlanes, el jugador havia estat amb molèsties i podria no entrar en l'onze, cosa que dependrà de la seva evolució en les pròximes hores. - Alineacions probables Girona: Juan Carlos; Calavera, Ramalho, Alcalá o Juanpe, B. Oliván; Coris o Carlos Martínez, Jozabed, Granell o Diamanka, Gallar; Brandon; Gual. Vila-real: Andrés Fernández; Peña, Pau Torres, Funes Mori, Quintillà; Iborra, Morlanes o Cazorla, Trigueros; Ontiveros, Chukwueze, Bacca. Àrbitre: Guillem Cuadra Fernández, col·legi balear. Estadi: Estadi Municipal de Montilivi. Hora: 21.00 CET (20.00 GMT). 1011716 1010586 Esport FutbolDEP:DEPORTES FUTBOL