Centrats en la Lliga. S'acaba la Copa per a un Girona que tot i plantar cara a un Vila-real que va presentar-se a Montilivi amb un onze molt competitiu no va poder guanyar un partit distret i obert. Després d'una primera part on els groguets van tenir més el control del joc, els de Pep Lluís Martí van poder avançar-se en el marcador quan el resultat encara estava igualat. Pedro Alcalà primer i Diamanka posteriorment van rematar fora dues accions d'estratègia abans que el visitant Funes Mori marqués el gol decisiu del matx. En algunes fases els gironins van competir millor davant un primera que no pas en alguns partits de Lliga però igual que ha passat en altres ocasions la manca d'encert davant la porteria adversària va suposar una derrota que deixa el Girona fora d'una competició on quedava poc recorregut. L'ascens és el principal objectiu del club i ara cal centrar tota l'energia en aquest sentit.

Sense marge. Amb l'arribada de Pep Lluís Martí a la banqueta gironina l'equip va reaccionar, semblava que el tècnic havia trobat la solució a uns problemes d'un conjunt que estava encallat però les quatre derrotes sofertes en els darrers cinc partits han situat al Girona en una posició delicada. Novament cal canviar la dinàmica negativa d'uns jugadors que a la Lliga estan còmodes com a locals però que presenten números de descens quan es desplacen fora de Montilivi. L'equip s'ha d'adaptar de manera urgent als requeriments de la categoria, no es poden cometre errades individuals impròpies de futbolistes consolidats al màxim nivell. A Tenerife, igual que ja ha passat en altres partits, es va anar a remolc d'un gol evitable. L'Almeria i el Cadis presenten números d'ascens mentre l'Osca i el Saragossa estan en un bon moment de forma i competeixen millor en una fase de la temporada on encara estan a temps d'atrapar els capdavanters. Les places de promoció no es poden escapar ja que actualment l'ascens directe sembla inabastable.

Toca millorar. El Girona es mostra irregular en molts aspectes del joc, mancat de continuïtat en els resultats no ha trobat un sistema ideal que li permeti treure el màxim rendiment dels futbolistes. La manca d'agressivitat en accions individuals, la falta d'encert en moments decisius dels partits i les errades a les àrees són aspectes que duren massa. Al mig camp és necessari disposar d'un jugador de perfil diferent, cal millorar el treball defensiu augmentant la pressió i les recuperacions. Al davant la dependència cap a Christian Stuani condiciona un equip que necessita l'aportació golejadora de jugadors que s'han fitxat per marcar diferències; Alex Gallar, Jonathan Soriano, Marc Gual, Jairo Izquierdo i Samu Sáiz han de participar en el gol buscant l'objectiu de convertir-se en futbolistes decisius. En defensa està costant molt deixar la porteria a zero i les errades per falta de contundència, per errors en la presa de decisions o per manca de concentració s'estan pagant a preu d'or.