Avui era el dia. Per guanyar, il·lusionar i convèncer. El Girona ho tenia tot de cara per desfer-se d'un rival directe com l'Osca (1-0) i aquesta tarda ha respost davant la millor entrada de la temporada a Montilivi, tal com demanava Pep Lluís Martí a la prèvia. Llançant bona part del primer temps a les escombraries amb un joc travat i sense ocasions, els gironins no han trobat la tecla fins passada la primera mitja hora. L'expulsió de Rafa Mir al minut 72 ha deixat els gironins amb un home més. Ho han aprofitat. Un gol de Samu Sáiz a l'últim sospir ha fet alçar Montilivi en el debut de Christian Rivera amb la samarreta del Girona. L'últim fitxatge del mercat d'hivern ha substituït a Gumbau cap al final del partit.

Conscient del punt d'inflexió que va suposar el triomf a Fuenlabrada (0-1), Martí ha deixat intacte l'onze inicial. Només ha canviat dues peces i perquè s'ha vist obligat arran de les baixes de Mojica i Ignasi Miquel (lesionat), que van veure la cinquena targeta groga a l'última jornada. El seu lloc l'han ocupat Brian Oliván i Alcalá. La tarda prometia, encara que s'ha hagut d'arribar quasi a la primera mitja hora de joc per veure el primer xut entre els tres pals.

L'inici del partit ha estat travat amb un Girona que volia fer-se amb la possessió però a l'hora de la veritat tampoc se n'acabava de sortir. La defensa blanc-i-vermella ha hagut d'estar alerta per refusar una falta que Eugeni faria perillosa amb un xut llunyà que ha acabat a córner. Després que Aday enviés un cacau als núvols, Brandon s'ha quedat a un mil·límetre d'engaltar la pilota dins l'àrea. Al minut 25, Maffeo també ho ha provat des de la frontal però el seu xut ha topat amb el cos d'Álvaro Fernández. De seguida, el porter de l'Osca ha hagut de tornar a intervenir per frustrar un xut ras del de Sentmenat. Els de Martí s'han esperonat amb tanta insistència i la seva reacció ha estat clara abans d'arribar al descans. Al 40, Stuani ha tingut l'ocasió més clara amb una rematada de cap que sortia llepant el travesser després d'una centrada de córner d'Aday.

Els minuts finals de la primera part i el pas pels vestidors no han estat suficient motiu per creure-s'ho. Brian Oliván ha provocat una falta directa que ha picat Eugeni, estavellant l'esfèrica a la barrera. L'Osca ha començat millor, però de manera insuficient com per agafar desprevinguts als gironins. Al 61, un xut creuat de Rafa Mir ha sortit ajustat pel segon pal de Riesgo. L'escalf de l'afició ha fet que el Girona fes un passet endavant. Al contraatac, Stuani s'ha plantat davant d'Álvaro amb el suport de Borja García, que demanava l'assistència. L'uruguaià, però, ha optat per tirar pel dret i el seu xut l'ha atrapat el porter.

El Girona ha tingut l'oportunitat ideal per créixer quan Rafa Mir ha fet un cop de colze a Granell i l'àrbitre ho ha vist clar: vermella directa. Al 72, els de Martí han quedat en superioritat numèrica. Abans, el tècnic ja havia mogut fitxa per generar el revulsiu fent entrar Samu Sáiz per Borja. De res ha servit. Els xuts de Maffeo i Brandon no han creuat la línia de gol i el col·legiat Milla ha deixat passar un possible penal a Stuani. Amb tot, ha debutat el central Christian Rivera. L'últim fitxatge ha agafat el lloc de Gumbau, que ha tornat a veure groga i es perdrà el duel davant del Dépor. A l'últim sospir, Samu Sáiz ha impulsat el Girona amb un cacau llunyà que aquest cop sí ha superat a Álvaro.

FITXA TÈCNICA

Girona: Riesgo, Maffeo, Alcalá, Juanpe, Brian Oliván, Granell, Gumbau (Christian Rivera, min. 85), Aday (Àlex Gallar, min. 85), Borja García (Samu Sáiz, min. 67), Brandon i Stuani.

Osca: Álvaro Fernández, Pedro López, Insua, Jorge Pulido, Luisinho (Javi Galán, min. 58), Eugeni (Sergio Gómez, min. 77), Pedro Mosquera, Mikel Rico, Raba (Okazaki, min. 53), Ferreiro i Rafa Mir.

Gols: 1-0, Samu Sáiz (min. 94).

Àrbitre: Milla Alvendiz (comitè andalús). Ha amonestat Juanpe, Gumbau, Brian Oliván (Girona); Luisinho (Osca). Ha expulsat Rafa Mir amb targeta vermella (min. 72).

Estadi: Montilivi, 8.790 espectadors.