A aquestes alçades de temporada, venint d'on ve el Girona i tal com s'havia posat la jornada, empatar a Miranda no es pot considerar un resultat positiu. La ratxa de 12 punts dels últims 18 possible està molt bé sí, però si l'equip vol aspirar a l'ascens directe, la mitjana anglesa probablement no li servirà. El marge d'error cada cop és més petit i ahir la victòria era gairebé una obligació. No es podia fallar i menys tal com es va posar un partit, marcat pel vent, i en què el Girona va anar de menys a més fins a avançar-se al marcador gràcies a un gol de penal de Cristhian Stuani (m.73). Els de Pep Lluís Martí, que -amb el vent en contra- havien estat despareguts tota la primera part, van fer una notable represa en què van gaudir de bones ocasions, sobretot a pilota aturada, fins que van trobar el premi del 0-1. Amb un quart d'hora mal comptat per endavant, els gironins no van saber mantenir l'avantatge i van veure com en una acció estranya a l'àrea el VAR indicava penal per mans de Granell. Matheus Aias no va perdonar i va evitar que el Girona s'endugués els tres punts. No és cap pas enrere, no, però sí que el Girona va deixar escapar una gran oportunitat de clavar un cop d'autoritat i acostar-se encara més a l'objectiu.

A banda del retorn cantat de Stuani, Martí va retocar més del que és habitual en ell l'onze titular que havia superat el Ponferradina la passada jornada. Així, Ramalho va ser l'escollit per ocupar el buit deixat pel sancionat Alcalá i Àlex Gallar, finalment, va suplir el lesionat Aday a la banda dreta. A més a més, Borja García, amb problemes físics, va començar a la banqueta deixant el seu lloc a Samu Sáiz. El repte era tant engrescador com complicat. El Girona arribava a Anduva en el millor moment de la temporada i amb la possibilitat d'acostar-se a quatre punts del gran objectiu després dels resultats de dissabte. Tanmateix, el Mirandés es presentava a la cita sense haver perdut a casa des de la primera jornada de Lliga. A més a més, veient l'alineació dels d'Andoni Iraola es va veure de seguida que no es reservarien res pensant en el partit de demà passat de Copa del Rei contra la Reial Societat.

El partit va començar amb uns minuts d'incertesa per part gironina provocats per una errada de Juanpe que va fer que la pilota es passegés un parell de vegades consecutives per l'àrea petita amb molt de perill sense que Marcos André pogués rematar. El Mirandés havia avisat. La badada de Juanpe havia destarotat els gironins que, amb el vent en contra, veien també com els locals havien sortit amb un punt més d'intensitat. Eren els d'Iraola els que duien el pes del partit mentre el Girona es veia obligat a tallar el ritme amb moltes faltes. Costava un piló arribar a l'àrea de Limones. Jairo i Gallar apareixien ben poc per les bandes i tampoc Samu Sáiz, molt vigilat, trobava espais per poder generar. A més a més, cada cop que Granell mirava de sortir amb pilota jugada des del darrere, tenia un rival a sobre. Els locals havien inclinat el camp cap a la porteria de Riesgo i totes les accions d'atac passaven en terreny de joc gironí. Tot i això, abans de la mitja part, Samu Sáiz es va treur un xut sec des de fora l'àrea que va obligar Limones a desviar a córner. Va ser la primera i única rematada del Girona de tota la primera part.

S'arribava a la mitja part sense gols però amb la sensació que el Mirandés havia jugat amb una marxa més i que havia neutralitzat els gironins. Un xut a porteria durant quaranta-cinc minuts és un balanç insuficient per a un equip que arribava a Anduva obligat a guanyar. La represa va començar amb un altre ensurt dels grossos per als gironins quan Malsa va rematar un córner a l'interior de la petita fora per ben poc. La rèplica gironina va ser doble primer amb un xut tou i centrat de Samu Sáiz i després amb una rematada de cap de Juanpe forçada que ha resolt sense complicacions Limones. El Girona semblava guanyar metres de mica en mica i Stuani va estar a punt d'arribar a una bona centrada de Gallar. En el córner següent, Ramalho, de cap, va tornar a fer lluir Limones. Eren els millors minuts del Girona que va veure com el porter local tornava a refusar a un xut de Samu Sáiz.

El pla de Martí

S'arribava al tram final del partit amb el Girona entonat, en clara línia ascendent i ja amb Brandon Thomas i Borja García al camp. I així va arribar la que podria haver estat la jugada clau del partit quan Odei va tallar amb la mà dins l'àrea una centrada de Samu Sáiz des de l'esquerra i l'àrbitre no va dubtar a assenyalar penal. Stuani va agafar la responsabilitat i va transformar la pena màxima fent pujar el 0-1 al marcador. El Girona, ara sí, tenia el partit on volia però li quedaven vint minuts per a resistir i defensar un avantatge que era or pur. Tanmateix, l'avantatge va durar ben poc perquè el VAR va aparèixer per assenyalar unes mans de Granell dins l'àrea que l'àrbitre no havia vist. Matheus Aias no va perdonar transformant inapel·lablement el llançament. El gol va deixar glaçat i sense idees un Girona que ja es veia amb els tres punts al sarró i que durant els minuts restants no va gaudir de cap més oportunitat per desfer un empat d'allò més agredolç.