L'Ajuntament de Girona i el Girona FC han arribat a un acord perquè el consistori faci servir la residència esportiva que el club té a l'Escola Maristes de Girona amb finalitats residencials de caràcter social. Les Hortes, on viuen els joves futbolistes que formen part de l'Acadèmia del planter del Girona havia quedat buida des que es van suspendre les competicions esportives per la crisi del coronavirus. Amb aquest acord, que compta amb el suport del centre educatiu, l'Ajuntament disposarà d'un espai addicional per a persones o famílies en situació de vulnerabilitat i amb dificultats residencials.

Les Hortes permetran donar una resposta urgent i provisional per garantir un habitatge a les famílies que no en tenen ara que, justament, s'ha complicat l'accés als allotjaments hotelers que els Serveis Socials del consistori utilitzaven com a recurs habitual per solucionar aquestes necessitats. Està previst que dilluns comencin a arribar les primeres persones usuàries a la residència, que compta amb una capacitat màxima aproximada de 21 persones.

En tot moment es garantirà el compliment de les mesures preventives establertes contra el contagi del COVID-19 en aquest espai i en els seus serveis comuns. Un cop acabi l'estat d'alarma i, per tant, els establiments hotelers reobrin les portes i els joves futbolistes tornin a competir, la residència de Les Hortes reprendrà a la funcionalitat original. Mentrestant, l'acord contempla la cessió gratuïta de totes aquestes instal·lacions per part del Girona FC al consistori, que serà qui es farà càrrec del cost dels serveis derivats de l'ús de l'espai.