24 de abril de 2020
24.04.2020
Diari de Girona

"El futbol sense públic no és el mateix"

Pep Lluís Martí, entrenador del Girona, ha sigut el protagonista avui al compte oficial d'Instagram del club i ha valorat la situació actual i el futur a curt termini

24.04.2020 | 17:36
Pep Lluís Martí, abans del Girona-Fuenlabrada de Lliga.

Pep Lluís Martí, entrenador del Girona, ha trencat el silenci després que fa més d'un mes es paralitzés la lliga degut al brot de coronavirus. En directe pel canal oficial d'Instagram del club de Montilivi ha abordat diversos temes. No només el seu passat com a futbolista o algunes anècdotes personals, sinó també ha explicat com viu la situació actual i com creu que tant ell com els seus jugadors afrontaran les properes setmanes si finalment es reprén de la competició.

Com està el vestidor? Els ànims estan bé. Tots tenen ganes de tornar i fer-ho el millor possible. Estem en contacte diari amb els jugadors, ens passen totes les dades. Quan pesen, si tenen molèsties. Fem entrenaments grupals dos cops per setmana. Estem sobre d'ells per tot el que necessiten. 
 
Què transmet als jugadors? Els intento transmetre molta tranquil·litat i saber les seves necessitats. El primer que vaig fer és trucar a cadascun d'ells per conèixer les seves sensacions, saber com ho vivien. Hem estat en contacte grupal i amb el cos tècnic. La nostra tasca és aquesta. Més psicologia i mental, de suport. Tenim uns grans professionals que ens estan donant un exemple. 
 
El futur a curt termini. El problema que tenim és que no sabem quan començarem ni quants dies tindrem. Això ens genera un cert dubte i d'incertesa. Tenim jugadors que són molt atents, amb qualitat de poder afrontar qualsevol tasca. Això ens ho fa més fàcil. És com una pretemporada, amb la diferència que només tenim onze partits. La preparació serà més curta amb més descans. Hi haurà moltes similituds, això sí. 
 
Ha jugat a porta tancada? Jugant un partit amb el Sevilla, un derbi a la Copa del Rei amb el Betis. Vam tenir un incident, van llençar una ampolla d'aigua a en Juande Ramos. Es va suspendre el partit just després del 0-1. Es va reprendre a porta tancada a un camp neutral, a Getafe. Els 29 minuts els vam jugar allà. L'ambient va ser molt estrany. També em va passar a Granada. A un línier li va caure un paraigües en un córner. Llavors jugava amb el Mallorca. Es va suspendre i també vam jugar el que faltava a porta tancada. És una sensació molt estranya, els propis jugadors no estan acostumats a sentir el que hi ha quan no hi ha ambient a les graderies. El futbol sense públic no és el mateix. Els jugadors ho passaran malament. El punt anímic del públic t'ajuda. Fins i tot quan jugues a fora, et fa treure la motivació extra. Estem preparats per assumir aquest repte per sumar els punts possibles que ens permeti aconseguir l'objectiu. 

L'objectiu es manté? No tenim cap altra cosa al cap que pujar. El volem aconseguir pas a pas. Ara toca entrenar a casa nostra? Doncs entrenem a casa nostra. L'objectiu el tenim molt clar al nostre cap.


Missatge a l'afició. A l'afició li dono les gràcies per com m'han tractat, a mi i als jugadors. Els envio un missatge d'ànim. Els trobarem a faltar a la graderia, però no al carrer. El que tingui una bufanda, samarreta o una bandera, que els pugui penjar als balcons. Ara no, quan torni la lliga. Potser no tindrem el caliu del públic, però amb això sí que el tindrem. Ens donarà força per arribar a on volem ser tots: l'ascens.

Carrera com a futbolista. Em sento molt realitzat. El que més orgull em dona és haver pogut jugar fins els 40 anys, haver fent molts amics i haver pogut disputar més de700 partits com a professional. He gaudit dins del terreny de joc. Ara em canviaria per qualsevol dels meus jugadors. No pot ser, però m'encantaria. Ara sóc entrenador, vull evolucionar, cada cop m'agrada i m'apassiona més. És una professió que et dona moltes coses.

 
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook