Avui s'ha presentat la nova ciutat esportiva del Montevideo City Torque, un club uruguaià que pertany també al City Football Group, el mateix propietari del Girona. La futura instal·lació, que es convertirà en el centre d'entrenament del primer equip i de les categories inferiors, està apadrinada pel davanter blanc-i-vermell Cristhian Stuani.

Curiosament, la ciutat esportiva s'ubicarà al Departament de Canelones, la mateixa província on hi ha Tala, la ciutat natal de l'ara davanter del Girona. La construcció tindrà 95.000 metres quadrats i disposarà de cinc camps de futbol. No nomes això, sinó que també tindrà un edifici polivalent amb la resta d'espais, com ara vestidors, gimnàs, centre mèdic, menjador i oficines. Les obres s'iniciaran al juny i està previst que s'acabin a principis del 2021.

“Disposar d'un centre d'entrenament propi és una noticia molt positiva per Montevideo City i pel futbol uruguayà. A més, s'ubicarà a la mateixa provincia d'on sóc originari, així que estic molt content de que els joves de la zona puguin disposar d'un complexe esportiu d'aquest nivell", ha declarat Stuani. “Crec que la nova City Football Academy ajudarà a potenciar el talent local i la formació de joves jugadors, això serà molt bo pel futbol uruguayà en el llarg termini. És important que els jugadors joves disposin d'instal.lacions esportives de bona qualitat durant la seva formació abans de donar donar el salt a lligues estrangeres”, ha afegit.

“Trobo molt interessant que el City Football Group disposi de diversos clubs dintre de la seva xarxa per poder donar projecció a tot el talent que genera un país tan futbolístic com l'Uruguai. Tant de bo això ajudi a que poguem veure més casos de compatriotes meus arribant a jugar al Girona, com Santi Bueno o Joaquín Zeballos, per exemple”, ha clos el davanter en declaracions emeses pel club de Montilivi.