El Girona tenia l'oportunitat de fer un pas endavant a la classificació i acostar-se a les posicions d'ascens directe. El tren d'ahir era el penúltim per tornar a somiar amb un objectiu en el qual els més optimistes encara hi creien. Francisco n'era conscient tot i que toca de peus a terra i té molt clar que la realitat del Girona és garantir-se un bitllet per al play-off. L'equip va signar el millor partit de la temporada lluny de Montilivi i va tenir ocasions per parar un tren per guanyar. Ara bé, entre la mala punteria dels gironins i Gorostegui Fernández van evitar que els de Francisco poguessin marcar cap gol. Valery, Maffeo, Gallar -cap novetat- i Borja García van tenir als seus peus ocasions prou clares com per obrir la llauna. Cap d'ells és de Stuani, que també en va tenir una de molt clara només començar la represa, i ahir va tornar a quedar clara la dependència golejadora que té l'equip respecte a l'uruguaià. La pilota no va voler entrar i a Gorostegui Fernández-Ortega tampoc li va donar la gana xiular unes mans de llibre de Javi Fuego dins l'àrea local. Una jugada més de voleibol que no pas de futbol però que l'àrbitre va empassar-se davant la indignació de la banqueta gironina, que no es creia que no xiulés penal. L'espurna del Girona es va anar diluint a la represa davant un Sporting molt discret que només va aparèixer als minuts finals per penjar pilotes a l'olla d'un Riesgo molt segur. El punt suposa fer un passet més cap al play-off i, de rebot gràcies a la derrota del Saragossa contra el Rayo, acosta l'ascens directe a 5 punts a manca de quatre jornades. Impossible? Difícil sí, però el futbol és tan imprevisible que mentre hi hagi vida hi haurà esperança.

El nou tècnic va complir la seva paraula i va retocar l'equip. Canvis importants sobretot pel fet de donar descans a un dels intocables fins ara com Borja García. En el seu lloc va sortir d'entrada Gallar que juntament amb Valery, en la posició d'Aday, van ser les dues novetats respecte a l'onze que havia superat el Saragossa divendres passat (1-0). Al davant, un Sporting que veia el partit com la darrera bala per enganxar-se a la lluita pel play-off.

El partit va començar amb un ritme elèctric. Ben despert hi va entrar el Girona i de seguida Valery va pispar la cartera a Damián Pérez però, massa escorat, va provar-ho amb un xut que es va estavellar a l'exterior de la xarxa. Tot i això, era l'Sporting el que tenia el control de la pilota i qui triangulava amb criteri a la zona de creació. Un llançament de falta de Murilo que va desviar amb seguretat Riesgo va ser el primer avís dels locals. Superat el quart d'hora, Francisco va perdre Maffeo per lesió. El lateral es va fer mal en una jugada individual que va obligar Mariño a intervenir per evitar el 0-1. Els gironins, quan s'hi posaven, robaven i arribaven amb claredat i perill. Abans de la mitja hora, arribaria el tercer intent, aquest de Gallar rematant una centrada de Valery als núvols. El Girona cedia voluntàriament la pilota a l'Sporting i, ben col·locat al darrere, cercava l'errada per córrer i trobar situacions de gol. A fe que en trobava, però la punteria estava desafinada. Un defensa va salvar amb l'esquena una rematada de Miquel en una acció d'estratègia i al cap de ben poc, Gallar va acabar una contra de Samu Sáiz amb un xut altre cop als núvols.

El Girona intimidava d'allò més. En menys de mitja hora havia gaudit de quatre ocasions prou clares com per haver-se avançat al marcador. La consigna de Francisco era mossegar a la zona de creació de l'Sporting i trepitjar de seguida àrea. L'equip s'agradava i arribava amb una facilitat increïble. De totes maneres, continuava mancant estar més encertats de cara a porteria. Tampoc va tenir sort el Girona quan ni l'àrbitre ni el VAR van voler assenyalar penal unes mans claríssimes de Javi Fuego dins l'àrea que, a més a més, haurien suposat la segona targeta groga i expulsió del veterà jugador. La jugada que va indignar la banqueta gironina i Francisco va ser amonestat.

El Girona havia ofert una versió més que notable. Sens dubte, la millor de la temproada com a visitant. La pilota, però, no havia volgut entrar. Hi havia el risc que els gironins es frustressin amb les protestes pel penal no assenyalat però només començar la represa, van demostrar que no, que volien anar per feina. Stuani va estar a punt de batre Mariño amb una vaselina que el porter va enviar a córner amb la punta dels dits.

El Girona continuava seriós i decidit. L'Sporting no feia pessigolles però va estar a punt de clavar un bon ensurt en una jugada en què Calavera va atropellar Damián Pérez dins l'àrea. L'àrbitre, per compensar les mans de Fuego, es va fer l'orni. Francisco movia la banqueta amb Aday i Jairo per refrescar les bandes. Malgrat la superioritat gironina, el marcador no s'havia mogut i aquest era el gran perill. I és que en qualsevol acció aïllada, l'Sporting podia trobar un córner o un rebot i clavar una mossegada letal. De temps per guanyar, encara n'hi havia. Juanpe i Stuani, a la sortida de córners, ho van intentar amb rematades de cap desviades.

Els minuts passaven i el Girona començava a perdre presència ofensiva. L'espurna s'apagava i amb ella la possibilitat de somiar. Borja García havia entrat al camp en el lloc d'un fos Samu Sáiz. El 10 blanc-i-vermell ho va intentar amb un xut molt tímid que va atrapar sense cap problema Mariño. Molt més clara va ser la que va tenir l'Sporting a la sortida d'un córner quan Riesgo es va haver d'estirar al màxim per aturar un cop de cap de Fuego que entrava. Els gironins ja notaven el cansament mentre els locals havien fet entrar gent dinàmica per mirar d'aprofitar alguna ocasió als darrers minuts. No pas a través del joc però sí que cada jugada a pilota aturada dels darrers minuts era un martiri per assegurar el botí de mínims. Al final, la rereguarda blanc-i-vermella va saber contenir totes pilotes penjades a l'olla i el partit es va morir a l'àrea del Girona.

Sporting de Gijón: Mariño, Medina, Marc Valiente, Babin, Damián, , Nacho Méndez, Javi Fuego, Carmona (Cristian Salvador, m.86), Murilo (Pablo Pérez, m.77), Manu Garcia (Gaspar, m.87) i Álvaro Vázquez (Djurdjevic, m.68).

Girona: Riesgo, Maffeo(Calavera, m.19), Mojica, Miquel, Juanpe, Granell, Gumbau, Valery (Aday, m.62), Samu Sáiz (Borja García, m.76), Gallar (Jairo, m.62) i Stuani.

Àrbitre: Gorostegui Fernández. Grogues Javi Fuego i Marc Valiente (Sporting), Francisco (Girona)

Estadi: El Molinón.