El Girona ha recuperat el rumb cap al play-off d'ascens de la mà del seu nou entrenador, Francisco Rodríguez, i aquest diumenge posarà a prova en l'Anxo Carro l'abast de l''efecte' Juanfran García, que, com el seu homòleg en el conjunt català, es manté invicte després de tres jornades.

Els dos preparadors han aconseguit set punts de nou possibles, a més amb la mateixa cadència (victòria, empat, victòria), i han aconseguit reactivar així els seus equips en les seves respectives batalles, la de l'ascens en el cas del Girona, i la de la permanència, en el dels de Lugo, als quals Francisco va entrenar la temporada 2017/18.

Juanfran no podrà comptar davant el Girona amb un dels seus jugadors de referència en atac, Manu Barreiro, que complirà sanció per acumulació de grogues i que va exhibir la seva sang freda amb dos gols des del punt de penal en les tres últimes jornades.

El tècnic ha apostat pel sistema 4-4-2 des que es va fer càrrec del club i, si el manté, és probable que Cristian Herrera substitueixi Barreiro davant el Girona, tot i que disposa d'altres opcions, com el retorn de Yanis Rahmani a l'onze després d'haver complert càstig a Ponferrada.

El lateral Gerard Valentín, que va provocar el penal que va permetre als de Lugo guanyar dimecres a la Ponferradina, podria tornar a l'onze com a extrem després d'haver estat suplent a El Toralín, encara que dependrà del seu estat físic, ja que surt d'una lesió muscular, mentre que, en defensa, Kravets i Leuko podrien donar descans a Campabadal i Canela.

El Girona busca fer un pas més cap a l'objectiu de disputar el play-off d'ascens contra un rival que lluita per evitar el descens.

El conjunt català necessita guanyar per certificar virtualment la seva participació en la fase de promoció i esgotar les seves opcions, ja gairebé nul·les, d'ascens directe.

A Lugo, el Girona intentarà donar continuïtat a les notables sensacions ofertes en els tres primers partits de Francisco com a entrenador blanc-i-vermell en què ha aconseguit dos triomfs de prestigi, contra el Saragossa (1-0) i l'Almeria (1-0) , i un empat, contra l'Sporting a El Molinón (0-0).

Amb la seva victòria contra l'Almeria, amb un gol de Stuani de penal, el Girona va augmentar fins a quatre punts la seva renda sobre el setè classificat a falta de tres partits per al final de la lliga regular.

L'equip gironí ha de rebel·lar-se contra l'estadística que indica que és un dels pitjors visitants de la categoria de plata: tan sols ha sumat 15 punts dels 57 possibles lluny de Montilivi.

Pel que fa a l'onze blanc-i-vermell i tot i que l'equip no haurà tingut ni tan sols 72 hores de descans des del seu últim compromís, no s'esperen molts canvis.

L'entrenador de l'Almeria ha convertit el Girona en un equip més ambiciós, agressiu i intens. Les seves úniques variacions respecte al partit contra l'Almeria podrien ser l'entrada d'Alcalá en el lloc de Juanpe, sancionat per acumulació de targetes grogues, i de Jairo, Valery o Alex Gallar al lloc d'Aday Benítez o Borja García, mentre que Pau Maffeo no va entrar en la convocatòria.Alineacions probables:

Lugo: Ander Cantero; Leuko, Peybernes, Djaló, Kravets; El Hacen, Fernando Seoane, Jaume Seoane, Rahmani; Cristian Herrera i Carrillo.

Girona: Riesgo; Calavera, Ignasi Miquel, Alcalá, Mojica; Granell, Gumbau; Jairo o Valery, Borja García o Alex Gallar, Samu Sáiz; i Stuani.

Àrbitre: Ais Reig (Comité Valencià).

Camp: Anxo Carro.