Pablo Machín viatjarà fins a la Xina per començar la seva primera aventura a l'estranger al capdavant del Qingdao Huanghai de la Superlliga. Segons apunten els mitjans xinesos, el tècnic de Sòria agafarà el relleu a la banqueta de Juanma Lillo, que serà el segon de Pep Guardiola al Manchester City, i marxarà acompanyat dels seus ajudants Jordi Guerrero i Jordi Balcells.

Machín va ser destituït de l'Espanyol el passat mes de desembre pels mals resultats del conjunt blanc-i-blau, que era cuer i no ha pogut evitar el seu descens a Segona. L'etapa a l'Espanyol va durar poc més de dos mesos, després d'incorporar-s'hi a principis d'octubre per substituïr David Gallego. La temporada anterior havia dirigit el Sevilla, però l'eliminació de l'equip andalús a la Lliga Europa va precipitar el seu acomiadament el març de 2019.

Precisament per marxar al Sevilla, l'entrenador va decidir desvincular-se del Girona a finals de la temporada 2017-18 i tancar així una etapa de quatre anys.

La petjada al Girona

Machín va aterrar a Montilivi l'any 2014 a falta de 13 jornades per acabar la Lliga i va evitar el descens a Segona B. El sorià no només va guiar el Girona cap a la salvació, sinó que va classificar l'equip al play-off d'ascens durant dues temporades seguides i finalment va pujar a Primera de manera directa.

També van seguir-lo el seu segon Jordi Guerrero i el preparador físic Jordi Balcells. Els dos gironins continuaran al seu costat al Qingdao Huanghai, que s'estrena a la Superlliga xinesa després de proclamar-se campió de Segona i aconseguir l'ascens amb Juanma Lillo. L'entrenador basc, que és el nou ajudant de Guardiola, no és el primer cop que deixa el club xinès, ja que entre desembre de 2015 i juliol de 2019 va substituir-lo el català Jordi Vinyals.

A l'espera que l'acord es faci oficial, Machín està pendent del visat i un cop tingui els papers en regla haurà de passar la quarantena per la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, l'entrenafor sorià es perdrà l'inici de la temporada que comença aquest cap de setmana. Mentre no arribin Machín i el seu cos tècnic, Óscar Céspedes serà l'encarregat de dirigir l'equip.