Montilivi va preparar-se per viure una altra final del play-off d'ascens, que va acabar amb un desenllaç tràgic per als gironins després de resistir amb deu jugadors sobre el terreny de joc i perdre amb un gol cruel a l'afegit.

1. Centenars d'aficionats van rebre l'equip a Montilivi

Tot i no poder entrar a l'estadi i les recomancions del club i l'Ajuntament d'evitar aglomeracions, centenars d'aficionats van reunir-se als voltants de Montilivi ,respectant majoritàriament l'ús de la mascareta i la distància, per donar el seu suport als de Francisco abans que comencés el partit. Una pila de banderes, samarretes i càntics blanc-i-vermells van rebre els jugadors quan van arribar amb l'autobús del Girona, que anava seguit del de l'Elx. També es van encendre petards i begales.

2. Gumbau es ressenteix del partit de l'anada i entra Diamanka

El Girona ja va patir un contratemps quan encara no havia començat el partit, després que Gumbau es ressentís de les molèsties del partit d'anada al lamentable camp de l'Elx. Francisco va explicar que va ser el migcampista de Campllong qui va demanar el canvi entre llàgrimes i al seu lloc va entrar Dimanaka, que ho va fer «fenomenal».

3. Nino celebra el seu tercer ascens a Montilivi

El veterà davanter de l'Elx va aconseguir ahir el seu tercer ascens a Montilivi. Nino, de 40 anys, ja havia pujat a Primera jugant amb el Tenerife l'any 2009 i l'Osasuna És el màxim golejador històric de Segona A amb 189 gols torna a la màxima categoria després de sis temporades. Amb l'Elx ha viscut un descens a Segona B i dos ascensos a Segona A i Primera.

4. El Girona perd cruelment un altre «play-off» d'ascens

Com si el destí estigués escrit, el Girona va acabar el play-off . Els blanc-i-vermells, que van celebrar l'ascens directe a Primera el 4 de juny de 2017, van caure cruelment en les tres edicions anteriors de la promoció. Van ser en les edicions del 2013 (a Almeria), del 2015 (eliminats pel Saragossa) i del 2016, quan l'Osasuna es va endur el premi guanyant per 0-1. Ahir l'Elx va repetir la desgràcia amb un gol de Pere Milla.