Feia dies que es coïen moviments a l'accionariat del Girona i finalment aquest migdia el s'ha fet oficial un canvi destacat en la propietat del club. L'empresari americano-bolivià Marcelo Claure compra el 35% de les accions de Pere Guardiola (Girona Football Group) i irromp amb força a la societat. Aquesta operació fa que Guardiola passi de ser el màxim accionista (51%) a quedar-se només amb un 16% de l'accionariat i, de retruc, converteix el City Football Group en l'accionista majoritari del Girona (47%). Això sí, Guardiola es converteix en el president del Consell d'Administració, agafant el relleu d'Ignasi Mas-Bagà, que es manté com a director general. Tots aquests canvis hauran de ser ratiticats a la junta d'accionistes del pròxim mes de setembre.

Marcelo Claure assegura sentir-se orgullós de poder fer realitat una de les seves grans il·lusions: "És un dia molt especial en la meva vida. Des de nen sempre vaig tenir una gran aspiració, que era ser part d'una de les lligues més importants del món i això és com un somni que es fa realitat: convertir-me en accionista d'un gran club com és el Girona. Els que em coneixen, saben que sento una passió molt gran pel futbol. Tinc la sort de comptar amb socis amb els que compartim la mateixa visió de crear un gran club de futbol", deia.

Claure posseeix doble nacionalitat, boliviana i nord-americana. És el CEO de Softbank Group International i director d'operacions (COO) de Softbank Group Corporation, una companyia multinacional japonesa que inverteix en líders en tecnologia arreu del món. A més a més, Claure és president executiu de WeWork, Brightstar i Fortress. També forma part de la junta directiva de T-Mobile i Arm. En futbol, Claure és el president de Club Bolívar, i és copropietari i president de l'Inter Miami CF de la MLS, el club de David Beckham.