30 de agost de 2020
30.08.2020
Diari de Girona

«Amb Claure tindrem capacitat financera per fer una ciutat esportiva»

Pere Guardiola beneeix l'entrada de l'empresari bolivià, amb el qual el Girona «es protegeix econòmicament» i estudia una ampliació de capital que permeti elevar el límit salarial de la plantilla

29.08.2020 | 23:12
Pere Guardiola serà el nou president del Consell d'Administració.

Pere Guardiola, director executiu de Girona Football Group, va vendre part de les seves accions del Girona a l'empresari bolivià Marcelo Claure. Tot i això, Guardiola no fa cap pas enrere perquè passarà a ser, el mes que ve, el president del Consell d'Administració i continuarà gestionant de molt a prop el dia a dia de l'entitat. En aquest sentit, el de Santpedor va explicar ahir els motius pels quals Claure ha entrat a Montilivi. «És la millor notícia després del cop de no pujar. Ens donarà capacitat financera i protegirà el club en els reptes financers, empresarials i d'infraestructures del club», va dir. És a dir, amb la irrupció de Claure, el Girona podrà avançar en la creació d'una ciutat esportiva pròpia que, «durant aquesta temporada» podria començar-se a materialitzar.

MARCELO CLAURE
«Feia sis o set mesos que pensàvem com podíem reforçar el club per donar-li protecció i tenir accionistes més potents. Som afortunats d'haver-lo pogut convèncer. Ens donarà la solidesa que estàvem cercant, juntament amb el City, i protegirà l'entitat en els reptes financers, empresarials i d'infraestructrures del primer equip. El partit contra l'Elx va ser un cop per tothom. Marcelo és un empresari de prestigi que ha fet grans coses i a més a més està molt vinculat al futbol. Poder unir les dues coses ens aportarà energia als despatxos i capacitat financera per la ciutat esportiva potenciar la primera plantilla».

CIUTAT ESPORTIVA
«Quan ens plantegem el tema de reforçar l'accionariat és per encarar els reptes. Un dels més grans que tenim és la ciutat esportiva. Teníem una mancança d'infraestructures i camps des de fa temps, que avui dia hem solucionat amb la Vinya. Tot i això, el projecte que volem dur a terme els pròxims mesos és la ciutat esportiva. Serà la nostra casa i la volem construir des de ja. Serà el primer objectiu que tenim en l'àmbit del club amb l'arribada de Marcelo Claure.


TERMINIS
«Fa un any que hi treballem. Tenim un parell de projectes, però no és fàcil perquè hi ha molts temes de permisos i terrenys amb ajuntaments. Un moment o altre haurem de fer un cop de cap. No puc assegurar si serà en els pròxims mesos. Calculo que durant aquesta temporada haurem de fer passos importants perquè es comenci a materialitzar la ciutat esportiva.

AMPLIACIÓ DE CAPITAL
«Hi ha diverses fórmules per ampliar el límit salarial i l'ampliació de capital n'és una. N'hi ha un parell més de més agressives i les estudiarem. Ja veurem primer quin límit salarial tenim i després si el podem elevar o no i quin vehicle fem servir perquè passi, amb el City, en Marcelo Claure i jo mateix.


AMBICIÓ O HUMILITAT?
«Una cosa no treu l'altra. El discurs de Quique Cárcel té molt de sentit. Enguany tindrem el límit salarial inferior i ens hi haurem d'adaptar. La clau és tocar de peus a terra tenint la màxima il·lusió des del primer dia. L'objectiu serà intentar aconseguir el que hem fet els últims anys. És a dir, competir per ser-hi. Es pujarà o no, però la solidesa del club ens ho permetrà. Després la línia del futbol és molt fina. Stuani va ser expulsat per una jugada intranscedent que com a molt era targeta groga i això va canviar radicalment el partit contra l'Elx, en què vam estar vius en l'objectiu fins a l'últim minut de l'últim partit.

NOU ROL PERSONAL
 «Perdo accions perquè les venem per poder dur un soci que ens doni més fortalesa en l'àmbit econòmic i empresarial. No les perdem, les fem servir per fer un pas endavant. Ara bé, soc molt lluny de no estar al dia a dia. Em nomenaran president del Consell d'Adiministració per poder tenir un dia a dia al club encara molt més present que mai».

EL FUTUR D'ESTUANI
«Després de la garrotada de la temporada passada amb el descens, vam dir que faríem tots els esforços per intentar-lo retenir. Llavors molta gent ens va dir que seria impossible però ho vam fer. Stuani és qui és però la realitat del límit salarial colla. Hem de mirar com encaixar-ho. Hi ha realitats però, que marquen el que serà. D'entrada, tots plegats tindríem ganes que es quedés. Cal esperar esdeveniments. Encara està tot molt verd. No tanquem portes però la realitat és la que és».

PÚBLIC AL CAMP
 «Hem de seguir el tema amb la Lliga. No està gaire clar quan n'hi podrà haver de públic. És un hàndicap pels socis i els temes comercials del club».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit