El davanter uruguaià Cristhian Stuani, el futbolista franquícia del Girona, celebra avui dilluns el seu 34è aniversari amb l'objectiu pendent de tornar el club a l'elit del futbol espanyol.L'equip blanc-i-vermell no va poder fer realitat el somni de tornar per la via ràpida a Primera en caure, el passat mes d'agost, contra l'Elx a la final del 'play-off' d'ascens, en un partit en què Stuani va ser expulsat en una acció que va suscitar molta polèmica, després de la intervenció del VAR.

Després d'aquella nit del 23 d'agost molts aficionats del Girona ja s'acomiadaven de l'ariet uruguaià, però el '7' blanc-i-vermell ha decidit quedar-se un any més a Montilivi. Stuani va aterrar a Girona en l'estiu del 2017, procedent de Middlesbrough, per ser un dels grans referents de el primer projecte de club català a Primera Divisió. El davanter ha superat totes les expectatives i s'ha consagrat com el jugador més important de la nonagenària història de l'entitat.

El '7' ha celebrat fins a 72 gols en 108 partits oficials amb el Girona amb 41 dianes en els dos primers cursos a Primera (21 en el primer i 20 en el segon) i 31 en la passada temporada ja a Segona Divisió, on Stuani es va mantenir com a líder indiscutible de l'equip. Aquesta temporada encara no ha pogut estrenar-se com a golejador, tot i que només ha jugat un partit, ja que en el primer partit del Girona estava sancionat per la vermella que va veure contra l'Elx, i en el d'aquest cap de setmana va ser baixa per unes molèsties al genoll dret, que tampoc li van permetre anar a la concentració amb la selecció d'Uruguai.