Prou contundent va ser Francisco vuit dies enrere, quan després de perdre amb el Fuenlabrada va reclamar fitxatges a l'àrea esportiva. Com també es va mostrar franc el dissabte, abans de viatjar a Leganés. «Els reforços que hem aconseguit ens vindran molt bé, són els que jo havia demanat», afirmava. Part dels nouvinguts van respondre a aquestes bones paraules amb una notable actuació. Un punt de partida per mirar amb cert optimisme present i futur. Forçat per les baixes, el tècnic va dibuixar un onze farcit de cares noves i l'experiment va funcionar. Mamadou Sylla, fitxat aquesta última setmana, va ser l'home més destacat; tampoc va desentonar Cristóforo, ni molt menys. Bárcenas va debutar al tram final i malgrat que ja hi era la passada temporada, Santi Bueno va jugar els seus primers 90 minuts a la Lliga en clau blanc-i-vermella i va aportar el seu granet de sorra per tancar amb clau la porteria i mantenir així la porteria a zero.

La irrupció de Sylla és esperançadora i demostra que hi ha més vida més enllà de Cristhian Stuani i que en atac, si l'uruguaià no hi és, l'equip disposa de més arguments per fer mal. El 18, amb ben pocs entrenaments en clau gironina a les cames, va ser el jugador més perillós, buscant sempre l'espai, guanyant pilotes dividides tant per dalt com per baix, i generant perill pel centre i per banda. Seu va ser el decisiu 0-1. Un gol molt celebrat. Feia gairebé un any i mig que no veia portera. L'última vegada, un 12 de maig del 2019, quan va marcar amb el Sint-Truiden belga. Sec havia quedat tant al Gant com a l'Orenburg rus. Va jugar de principi a fi. No pas Sebas Cristóforo. L'uruguaià va ser substituït a l'hora de partit per Ibra Kebe, amb una targeta groga al seu caseller particular. Ara bé, va estar excels en les tasques de contenció, imposant caràcter, sense miraments a l'hora de refusar i amb criteri a l'hora de prendre decisions. A Yoel Bárcenas se'l va veure molt menys. Va entrar al minut 78 per Samu Sáiz. Amb espai per córrer, va demostrar en un parell de cavalcades la seva velocitat punta, tot i que no va intervenir massa en el joc. Sigui d'inici o com a revulsiu, el panameny ha de ser una arma ofensiva a tenir en compte.

Mentre que Antonio Luna ha fet seu el costat esquerre de la defensa, a Santi Bueno li va tocar aparèixer a l'onze i signar els seus primers 90 minuts complets des que vesteix de blanc-i-vermell. Fent parell amb Bernardo Espinosa, ni de bon tros va desentonar. Expeditiu en tot moment, no es va complicar mai la vida i va ser una assegurança per alt. Tres jornades han passat i el Girona ha fet jugar gairebé tots els fitxatges. N'hi ha només dos que encara no s'han estrenat. L'argentí Nahuel Bustos ni tan sols ha entrenat amb l'equip, mentre que el brasiler Yan Couto, si no ha estat amb molèsties, de moment s'ho ha mirat des de la banqueta tot esperant una oportunitat que, tard o d'hora, segur que li arribarà.