Gens de gràcia els va fer als responsables esportius de l'Oviedo que el Girona els pispés a darrera hora la temporada passada el fitxatge de Pape Diamanka. El senegalès havia quedat lliure del Numància i tenia un acord amb els asturians però el Girona va fer servir el seu múscul econòmic per endur-se'l finalment. Enguany la cançó de l'enfadós s'ha repetit amb Yoel Bárcenas. En aquest cas, el malestar dels responsables esportius de l'Oviedo, els gironins Francesc Arnau i David Comamala, ha estat públic cap al jugador i l'exporter del Barça va assenyalar-lo directament fa pocs dies. «Teníem un acord amb el seu club i vam fer moltes coses per firmar-lo, però no va ser possible. No va voler signar per l'Oviedo», va dir Arnau, que volia continuar comptant per tercera temporada amb l'extrem panameny.

Bárcenas, doncs, es retrobarà demà amb els que van ser els seus companys fins fa un parell de mesos. A Oviedo, l'extrem va signar uns números notables. En el seu primer exercici al Nuevo Tartiere va anotar 6 gols en 36 partits mentre que el curs passat en va fer 8 en 34, un dels quals Girona en la derrota blanc-i-vermella per 4-2 que va costar el càrrec a Juan Carlos Unzué. El bon rendiment va fer que tant José Ángel, Cuco Ziganda, com Arnau tinguessin clar que volien continuar comptant amb Bácenas aquesta temporada. Tanmateix, el futbolista no ho tenia tan clar. El panameny considerava que estava lliure de contracte del Cancún, club propietat dels seus drets, i fins i tot va canviar de representant a mig mercat per trobar un equip de Primera o una situació més bona que la de l'Oviedo. Al final, a darrera hora va aparèixer el Girona i Bárcenas va acceptar una operació que ha estat en forma de cessió per part del Cancún. El fitxatge, com el de Diamanka l'estiu passat, no va agradar gens a Oviedo.

Sigui com sigui, Bárcenas és ara blanc-i-vermell i demà buscarà les pessigolles a Juanjo Nieto, Christian Fernández Bolaño i companyia. Caldrà veure, però, si Francisco hi compta per sortir d'entrada a l'onze titular o bé de revulsiu a la segona part.